«Йду в президенти, щоб знищити корупцію у владі», – Валентин Наливайченко у Луцьку*

0
-4
«Йду в президенти, щоб знищити корупцію у владі», – Валентин Наливайченко у Луцьку*
Кандидат на пост Президента України Валентин Наливайченко представив у Луцьку свою програму і розповів про те, з чим і з ким іде на вибори.

Прес-конференція з політиком відбулася у четвер, 7 лютого, у прес-клубі «12 каналу».


ОБ’ЄДНАННЯ ЗАРАДИ ЧЕСНИХ ВИБОРІВ

На початку спілкування з журналістами кандидат у президенти вручив посвідчення його довіреній особі ветерану АТО Дмитру Громенку, який представлятиме інтереси лідера партії «Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість» на Волині.

«В моїй команді – нові люди. Це ветерани АТО, волонтери, патріоти України, об’єднані спільною ідеєю: змінити нашу державу, зробити її демократичною, запровадити європейські цінності свободи і справедливості у нас, в Україні», – сказав Валентин Наливайченко.

Він розповів, що рух «Справедливість» об’єднав понад 200 громадських організацій, які мають патріотичну позицію. І сьогодні цей рух відкриває дорогу всім, хто хоче законно, без грошей домогтися проведення вільних і чесних виборів.

«Перша моя ініціатива після реєстрації кандидатом у президенти – об’єднання всіх кандидатів, усіх чесних людей проти підкупу виборців. Уже сьогодні ми дізнаємося про факти, коли пропонують по 1000 гривень за голосування на користь Президента Порошенка. Цьому треба протидіяти уже, не чекаючи дня голосування. Тому я не буду чекати 31 березня, а звертатимусь з позовами в суд, коли такі факти будуть викриті, аби організатори підкупу понесли справедливе покарання, що стане застереженням для інших, які схочуть вчинити протизаконні дії», – сказав лідер руху «Справедливість».

Валентин Наливайченко закликав усіх, хто має справді патріотичну позицію, зголошуватися бути його представниками у виборчих комісіях. «Спільно ми зможемо забезпечити проведення чесних виборів, домогтися швидкого встановлення результатів, щоб держава продовжувала працювати», – переконаний кандидат у президенти.

Валентин Наливайченко вручає посвідчення довіреної особи кандидата на пост Президента України Дмитру Громенку
Валентин Наливайченко вручає посвідчення довіреної особи кандидата на пост Президента України Дмитру Громенку


«НОВИЙ ПРЕЗИДЕНТ МУСИТЬ ЗВІЛЬНИТИ ОКУПОВАНІ ТЕРИТОРІЇ»

«Моя передвиборча програма як кандидата на пост Президента України – це програма руху «Справедливість». В її основі – план дій із відновлення миру та деокупації територій України: частини Луганської і Донецької областей, а також Автономної Республіки Крим», – розповів політик. Деокупація, вважає Валентин Наливайченко, має бути головною метою державної політики України сьогодні.

План лідера «Справедливості» передбачає виконання триєдиного завдання: проведення першочергових гуманітарних дій, укладення міжнародної угоди з відновлення миру та деокупації, а також виконання національного плану дій із знищення в Україні корупції й підняття з руїн економіки.

На першому етапі, за словами Валентина Наливайченка, потрібно домогтися звільнення всіх українських політв’язнів, яких утримує Росія, і заручників сепаратистів. Також ідентифікувати і повернути тіла усіх загиблих на Донбасі.

Для цього має бути створений Національний центр звільнення заручників. У квітні цього року українські дипломати надали усій світовій спільноті неспростовні докази злочинів Росії на Донбасі. І першою міжнародною ініціативою Валентина Наливайченка на посаді Президента України буде підписання міжнародної мирної угоди на зміну Мінським домовленостям, які вичерпали себе.

Лідер руху «Справедливість» переконаний, що шляхом міжнародного тиску на Росію вдасться змусити її перестати фінансувати донецьких і луганських сепаратистів, посилати на Донбас найманців, що дозволить повернути ці території під контроль України. Валентин Наливайченко, не чекаючи виборів, уже зустрівся в Києві з багатьма послами європейських країн, побував у Великій Британіїї, де теж спілкувався з партнерами України, щоб донести до них свою позицію і свої ініціативи з відновлення миру.

«Стверджую, що новий Президент України мусить звільнити окуповані території», – заявив Валентин Наливайченко в Луцьку.



«УРЯД БУДЕ ЗАМІНЕНИЙ»

За словами політика, для України національний план дій для відновлення миру передбачає підняття з руїн економіки. Кандидат наголошує на зміцненні обороноздатності країни, відродженні оборонно-промислового комплексу, завантаженні оборонних підприємств державними замовленнями, як наслідок, збільшення кількості робочих місць із гідною заробітною платою.

А щоб військово-промисловий комплекс працював на державу, а не для збагачення чиновників, в Україні потрібно викорінити корупцію. «Уряд буде замінений, не сумнівайтесь в цьому ні секунди», – наголосив Валентин Наливайченко.

Він каже, що має чіткий план дій для досягнення мети. «Друзі, я не змінився. Йду в президенти, щоб знищити корупцію у владі», – заявив політик.

Лідер руху «Справедливість» розповів, яким чином буде це робити. Він разом із командою обіцяє розробити і змусити ухвалити парламент закони про імпічмент Президента, відкликання депутатів, скасування пільг Президента, депутатів і суддів. Також надати право місцевим громадам відкликати на місцях керівників правоохоронних органів, прокурорів і суддів.

Валентин Наливайченко вважає, що створення Антикорупційного суду – правильний крок, але його спеціально затягнули. Якби створили у 2015 році, то сьогодні ми б уже судили не корупціонерів часів Януковича, які повтікали в Росію, а тих, які створили чи очолили корупційні схеми вже тепер. Головне – забезпечити відкриті судові процеси, щоб люди бачили, кого і за що судять, а також контролювали дії суддів.



ВИКОРІНИВШИ КОРУПЦІЮ, ПІДНЯТИ ЕКОНОМІКУ

В Україні має діяти, як в Естонії, електронний уряд. Фахівці із команди Валентина Наливайченка розробила на основі естонського досвіду програму «Цифрова Україна». Завдяки її впровадженню люди отримають доступ до всіх реєстрів, зможуть проконтролювати сплату податків та інших платежів, вдасться подолати бюрократію, уникнути черг і хабарів при реєстрації бізнесу, майна, землі, отриманні різних дозволів. Не буде контрабанди і хабарництва на митниці, бо всі сплати митних платежів і рух товарів можна буде проконтролювати через інтернет будь-якому громадянину України.

Валентин Наливайченко того ж дня зустрівся із представниками Асоціації власників авто на єврономерах. Він заявив, що домагатиметься продовження терміну дії закону про спрощену перереєстрацію ввезених в країну так званих «євроблях», щоб люди не вистоювали довжелезних черг і не платили по 500 доларів хабарів за пришвидшення узаконення свого авто.

На переконання кандидата у президенти, місцеві громади повинні жити за нормами місцевого самоврядування європейських країн, мати право розпоряджатися землею і надрами на своїй території. Звісно, право надавати ліцензії на видобуток корисних копалин залишиться за центральними органами. Але, як стверджує Валентин Наливайченко, їх будуть жорстко контролювати, в тому числі з боку громадськості через тендери й відкриті реєстри, а місцеві громади отримуватимуть кошти для рекультивації земель, розвиток місцевої інфраструктури.

За його словами, більше не буде такого, що підконтрольні Ігорю Кононенку, бізнес-партнеру Петра Порошенка, підприємства отримують на 20 років без жодної конкуренції спеціальні дозволи на видобуток літієвих руд на родовищах у Донецькій і Кіровоградській областях, а місцеві громади від цього нічого не отримують.

Або ще простий приклад: у кожній області у кар’єрах підприємці видобувають для будівництва пісок, великовантажні авто знищують дороги, а на їх відновлення жодної копійки не сплачують. Таку практику, вважає Валентин Наливайченко, потрібно припиняти.

«Ми розробили програми пріоритетного розвитку території для кожної області, враховуючи регіональну специфіку», – розповів кандидат у президенти. Для Волині, він вважає, потрібно покінчити з контрабандою, натомість розвивати деревообробку, наповнювати бюджет завдяки вигідному географічному розташуванню, транзитному потенціалу області, створюючи логістичну інфраструктуру для транспорту і зв’язку.

Так само спеціалісти з команди Валентина Наливайченка розробили програми розвитку кожної галузі економіки України. Вона базується насамперед на розвитку малого і середнього бізнесу. Його, вважає політик, потрібно підтримати здешевленням кредитів і спрощенням отримання коштів на розвиток. Кредитні кошти мають стати доступними для всіх українців. У разі обрання лідер руху «Справедливість» обіцяє вивести Національний банк із підпорядкування Президента, щоб він став самостійною структурою.



ІНТЕГРАЦІЯ В ЄС – ЦЕ ПЕРЕНЕСЕННЯ ЄВРОПЕЙСЬКИХ СТАНДАРТІВ В УКРАЇНУ

Валентин Наливайченко вважає, що держава повинна виконувати усі взяті на себе соціальні зобов’язання, зокрема, щодо пільг і доплат афганцям, чорнобильцям, натовцям, малозабезпеченим багатодітним сім’ям, забезпечення житлом військовослужбовців та інші соціальні гарантії.

Він переконаний, що, крім професійного війська, потрібно створювати Українську добровольчу армію за територіальним принципом, яка базуватиметься на традиціях УПА. Збройні сили України мають діяти за стандартами НАТО, а євроінтеграція України, на його переконання, полягає у втілення європейського досвіду і європейських стандартів у всіх галузях народного господарства нашої країни.

«Євроінтеграція – це теплі, зручні школи, дитячі садки і лікарні, це доступні ліки і сучасне обладнання в лікувальних закладах», – заявив Валентин Наливайченко. Він проти закриття шкіл, дитсадків і медичних закладів. Мають працювати українські фармацевтичні підприємства, випускати передові ліки, які будуть дешевшими, але не менш ефективними, ніж їхні іноземні аналоги. Вразливе місце нинішньої медичної реформи, на його переконання, в тому, що вона не враховує розвитку вторинної ланки медицини. Лікарні мають отримувати передове медичне обладнання, обстеження чи лікування на якому мало би бути доступним кожному українцю.

Усе це вдасться здійснити лише за умови очищення влади і приведення до керівництва країною молоді. Валентин Наливайченко нагадав, як він, коли працював головою Служби безпеки України, брав на генеральські посади на конкурсній основі талановитих молодих людей, які змінювали роботу служби, розсекречували архіви й рішуче позбавлялися кадебістських підходів до роботи, які тягнулися шлейфом в СБУ ще з радянських часів.

Так і на всіх щаблях державного управління мають бути молоді реформатори, які не будуть думати, як набити кишені, а про те, як спростити механізм ухвалення рішень, щоб він працював на користь усіх українців.

Святослав ЛЕСЮК («Волинь24»)
Фото Олени ЯКОБЧУК («Волинь24»)





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні