--> «Мир в Україні можливий тільки після звільнення території від окупантів», – Валентин Наливайченко представив у Луцьку план відновлення миру* | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Мир в Україні можливий тільки після звільнення території від окупантів», – Валентин Наливайченко представив у Луцьку план відновлення миру*

1
-1
«Мир в Україні можливий тільки після звільнення території від окупантів», – Валентин Наливайченко представив у Луцьку план відновлення миру*
Голова громадсько-політичного руху «Справедливість» Валентин Наливайченко представив у Луцьку власний план відновлення миру та деокупації територій України. Презентація відбулася у вівторок, 20 листопада, у прес-центрі «12 каналу».

Ключове в цьому плані, на чому особливо наголошує майбутній кандидат у президенти, – звільнення територій України, окупованих Росією у 2014 році: частини Луганської та Донецької областей, а також Автономної Республіки Крим. Валентин Наливайченко, до речі, не виключає й проведення військової операції, але вважає, що вона можлива тільки в комплексі з дипломатичним діями і лише після побудови українського війська за стандартами НАТО.

План лідера «Справедливості» передбачає виконання триєдиного завдання: проведення першочергових гуманітарних дій, укладення міжнародної угоди з відновлення миру та деокупації, а також виконання національного плану дій із знищення в Україні корупції й підняття з руїн економіки.

На першому етапі, за словами Валентина Наливайченка, потрібно домогтися звільнення всіх українських політв’язнів, яких утримує Росія, і заручників сепаратистів. Також ідентифікувати і повернути тіла усіх загиблих на Донбасі.

Лідер «Справедливості» нагадав, що на сьогодні вважають зниклими безвісти 700 українських громадян, їх необхідно розшукати. Для цього задіяти українські, міжнародні та іноземні гуманітарні, благодійні і безпекові організації. План Валентина Наливайченка передбачає створення національного центру звільнення заручників і політв’язнів. Політик нагадав, що лише за 2014 рік, коли він очолював Службу безпеки України, вдалося повернути рідним 2716 чоловік, які потрапили в полон.

Сьогодні в тюрмах Російської Федерації перебуває 136 українських політв’язнів. Визволити їх із казематів, за словами Валентина Наливайченка, можна, задіявши всі можливі міжнародні інституції: ООН, ЄС, ОБСЄ, НАТО, Червоний Хрест, «Лікарі без кордонів», Міжнародна асамблея матерів та інші.

«Мінські домовленості вмерли. Вони на сьогодні не працюють», – констатує Валентин Наливайченко. Уже відбулося 95 раундів переговорів, які нічого не вирішили. Для відновлення миру й деокупації територій України, на його думку, потрібна нова дієва міжнародна угода з відновлення територіальної цілісності України і гарантування її безпеки. Як професійний дипломат, лідер «Справедливості» переконаний, що цього вдасться досягти.

«Ще до президентських виборів я представлю план дій у цьому напрямі й буду переконувати і Вашингтон, і Брюссель, і Відень його підтримати», – зазначив Валентин Наливайченко.

За словами політика, для України національний план дій для відновлення миру передбачає підняття з руїн економіки. «Для цього насамперед потрібна не боротьба з корупцією, не боротьба з боротьбою, а знищення корупції як такої», – переконаний майбутній кандидат у президенти.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І вам потрібні лиш влада і бабло! Любою ціною!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні