Битва петицій: луцькі зоозахисниці не можуть поділити нестерилізованих собак

0
12
Битва петицій: луцькі зоозахисниці не можуть поділити нестерилізованих собак
Екс-очільниця комунального підприємства «Ласка», керівник громадської організації «Порятунок чотирилапих» Богдана Новарчук відповіла петицією на петицію, у якій попросили навести порядок в її організації.

Петицію зареєструвала Надія Хмара на сайті Єдиної системи місцевих петицій у п’ятницю, 25 січня. На 30 січня петиція набрала 254 підписи з 300 потрібних.

У петиції Богдану Новарчук звинуватили у перевезенні до Луцька собак з інших областей. Зокрема, пригадали скандальний випадок з псом на кличку Бім, якого привезли з Хмельницької області до Луцька.

«Вже неодноразово у Луцьку були помічені чужі тварини з інших міст, яких впізнали волонтери. Останній викривальний випадок – песик Бім зі Славути (Хмельницька область). Причетність до цього песика підтвердила і сама Новарчук Б.Б. на своїй сторінці у «Фейсбуці». Ця тваринка 1,5 місяця бігала вулицями обласного центру Волині і була до того ж некастрована. Це, можливо пов’язано з тим, що у Договорах прописаний пункт про повернення тварин на попереднє місце перебування або без такого повернення, з наданням Виконавцю права самостійно визначити подальшу долю тварин. Тобто за бюджетний кошт ГО «Порятунок чотирилапих» просто звозить велику кількість безпритульних тварин в обласний центр Волині», – написали в петиції.

ГО «Порятунок чотирилапих» закликали виконувати свої обов’язки, а місцеву владу звернути увагу на їхню бездіяльність.

«ГО «Порятунок чотирилапих» має виконувати умови щодо реєстрації тварин, які віддаються, а саме – вони всі мають бути зареєстровані у системі Animal-ID. Жодна тварина не зареєстрована в цій системі. Згідно Договорів, укладених між ГО «Порятунок чотирилапих» та КП «Славутське житлово-комунальне об’єднання», Виконавець, тобто ГО під керівництвом Новарчук Б.Б., має право не повертати тварин на місце вилову. Тобто, місто Славута вирішує свої проблеми за рахунок безпеки луцької громади», – зауважили в петиції.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Бізнес на (НЕ)волинських (НЕ)кастрованих собаках: хто випускає у Луцьку безпритульних псів

Екс-очільниця «Ласки» Богдана Новарчук вирішила відповісти, опублікувавши свою петицію у середу, 30 січня. На сьогодні петиція набрала 1 підпис.

Як зазначає скандальна очільниця, у Луцьку збільшилася кількість безпритульних собак саме через бездіяльність КП «Ласка», які, за її словами, перекладають усю відповідальність на неї.

«Відловлена ними кількість тварин така мізерна, що не може перекрити того відсотка народжуваності тварин на вулиці та викидання домашніх тварин, яке було завжди присутнє. Моя команда, коли я була директором Ласки, в рік відловлювали понад 1000 тварин», – зауважила Богдана Новарчук.

Екс-очільниця вирішила за потрібне пояснити ситуацію з собакою з Хмельниччини. Вона зауважила, що ситуація абсурдна, бо пес повернеться туди, звідки був привезений.

«Песик, якого ми віддали в родину повернувся до під’їзду, де його годували за 100 км, звісно ми його забирали за свій кошт і він у нас перебував поки родина, яка взяла його цього разу не виконала наших інструкцій. Тварина звикає до нового дому мінімум 2 тижні. На цей час я прошу, благаю, не випускати тварину без повідка з подвір’я і закривати на ніч, але часто буває, щ наших інструкцій не дотримуються», – пояснила Богдана Новарчук.

Також очільниця організації наголосила, що директор КП «Ласка» Наталія Рудь порушила законодавство України.

«Згідно з актами виконаних робіт з відлову тварин проводилася стерилізація тварин, за що міська рада через ЖКГ оплатила дані роботи. Проте лікар ветеринарнарної медицини був прийнятий на роботу 27.11.18 року, без лікаря проводити операції заборонено. Відповідно міська рада оплатила незаконні послуги», – зауважила Богдана і попросила покарати директора.

Також вона наголосила, що у звіті до ЖКГ інформація подана не така, як на сайті КП.

«На сайті нуль стерилізацій, а в звіті ЖКГ інша цифра, так само різниться по кількість відловлених тварин. Цікавий факт у жовтні по ветеринарному звіту відловлено 35 собак, машина на відлов тварин проїхала 789 кілометрів, тобто щоб зловити одну собаку проїхали 22 кілометра 500 метрів. У листопаді зловили 35 собак та проїхали 1321 кілометр, тобто на одну собаку 37 кілометрів 700 метрів» – підсумувала Новарчук.

Вона попросила створити комісію з компетентних органів і перевірити дільність КП «Ласка».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
12

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні