«Ганебно і неприпустимо», – єпископ Володимир-Волинський і Турійський до прихожан МП

0
-1
«Ганебно і неприпустимо», – єпископ Володимир-Волинський і Турійський до прихожан МП
Єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей закликав духовенство і вірних Українській Православній Церкві Московського Патріархату до об’єднання.

Своє звернення керуючий Володимир-Волинською єпархією Православної церкви України опублікував на сторінці єпархії у «Фейсбуці».

Звернувшись до усіх прихожан Московського патріархату, митрополит зауважив, що історична справедливість відродилася, бо українська церква стала 15 автокефальною церквою світового православ’я і додана до Диптиху Вселенського Православ’я. А стверджувати, що Православна церква України не канонічна, те саме, що казати на день – ніч, адже свідченням цього є Томос, підписаний усіма без винятку членами Священного Синоду і вручений Вселенським патріархом Варфоломієм.

Зі слів архієрея, Московський патріархат став єдиним кремлівським інструментом для роздору, для знищення нашої незалежності і ворожнечі між українцями.

«В цей нелегкий час для нашої держави України, коли на Сході йде війна, гинуть наші діти від рук російського агресора, питання церкви стало ключовим. Неприпустимим, навіть ганебним є те, що в Україні певна частина духовенства і мирян є вірними Московському патріархату, який сіє в людський розум теорію «Руського Міра», через який діють кремлівські схеми для захоплення наших земель», – зазначив єпископ.

Архієрей Володимир-Волинської єпархії Православної Церкви України закликав прихожан російських храмів проявити мудрість і прийняти те, що процес об’єднання незворотній.

«Ми готові подати руку і обійнятись. Мир запанує в Україні тоді, коли ми об’єднаємося в одну християнську сім‘ю. І тоді Бог нас усіх благословить», – підсумував своє звернення єпископ.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Які церкви УПЦ МП на Волині зобов’язані змінити назву. СПИСОК
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні