Вселенський патріарх передав Томос Київському митрополиту

0
0
Вселенський патріарх передав Томос Київському митрополиту
Вселенський патріарх Варфоломій у Стамбулі передав томос про автокефалію Православної Церкви України митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

Про це повідомляє "Українська правда".

Нагадаємо, волинський священик зазнімкувався з Томосом.

Богослужіння проводили спільно патріарх Варфоломій та митрополит Епіфаній. У храмі був присутній президент Петро Порошенко, голова Верховної Ради Андрій Парубій та члени української делегації.

В ході богослужіння патріарх Варфоломій передав митрополиту Епіфанію жезл митрополита і томос про автокефалію Православної Церкви України.

"Як після темряви нічної знову сходить сонце, так і нині давня несправедливість завдяки мудрості вашої всехсвятості та священного синоду матері-церкви усунута, а справедливість відновлена… За підтримки української держави і нашого президента розділення усунуті, а єднання відновлено", - сказав під час церемонії Епіфаній.

Він також звернувся до матері-церкви і всіх помісних церков з проханням молитися за мир в Україні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні