У Луцьку хочуть знести обеліск на меморіалі слави

3
-3
У Луцьку хочуть знести обеліск на меморіалі слави
У Луцьку просять провести інвентаризацію місць увіковічнення пам’яті на меморіалі «Вічна Слава», обстежити всі пам’ятники і визначити, за які кошти проводитимуть реконструкцію.

Про це йшлося у п’ятницю, 25 січня, під час засідання комісії міськради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту, пише інформаційне агентство «ВолиньPost».

Із пропозицією щодо обстеження меморіалу «Вічна Слава» звернувся голова осередку Всеукраїнської правозахисної організації «Меморіал» імені Василя Стуса Олександр Жук.

Під час чергової сесії міської ради у депутатів просять розглянути кілька пропозицій: визначити замовника та джерела фінансування реконструкції меморіалу «Вічна Слава», провести інвентаризацію місць увіковічення пам’яті, поховань та встановлених пам’ятних знаків, а також обстежити технічний стан монументів, пам’ятників, поховань, інженерних мереж, комунікацій та благоустрою територій.

«Думаю, що наступного тижня ми завершимо питання про перейменування вулиць, оскільки є закон «Про декомунізацію» і його треба виконувати. Те ж стосується меморіалу. На меморіалі певний сюрреалізм: там відбуваються заходи, що суперечать закону, і є заходи з вшанування тих, хто воював проти комуністів, там поховані Герої Небесної Сотні. У грудні у Львові почався демонтаж обеліска. Нам треба провести ті ж заходи та інвентаризацію», - зауважив голова комісії Микола Федік.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Халтура, ковбаса і баба з віником: як у Луцьку будували меморіал

Він запропонував звернутися до відділу архітектури, аби там порахували, у скільки обійдеться демонтаж обеліска та інвентаризація об’єктів. Вивчать питання реконструкції меморіального комплексу і з юридичного боку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Там повний срач не хватає фашистів і сепаратистів ДНР
Відповісти
Ремонт доріг, утеплення будинків, збільшення пенсій... Рахую є багато інших питань не вирішеших ,ніж реконструкції ,від яких простим людям немає ніякої користі.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні