--> Халтура, ковбаса і баба з віником: як у Луцьку будували меморіал | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Халтура, ковбаса і баба з віником: як у Луцьку будували меморіал

9
-6
Халтура, ковбаса і баба з віником: як у Луцьку будували меморіал
У радянські часи луцька молодь «охрестила» обеліск на меморіалі «бабою з віником».

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав проректор Національного університету «Острозька академія» Петро Кралюк.

«Не відаю, як лучани вирішать питання з цим пам’ятничком, але скажу таке. Він був споруджений на колишньому кладовищі - у період «глибокого застою», десь у кінці 70-их. Кладовище до «Великої Вітчизняної» стосунку не мало, - пригадав професор з Волині.

«Пам’ятаю це «елітне» будівництво, коли будівельникам привозили «елітні» товари, зокрема докторську ковбасу. Тоді це був дефіцит. Я тоді теж підробляв будівельником і ходив отоварюватися до «меморіальщиків», які, до речі, працювали халтурно», - додав викладач.

З його слів, молодь, яка ходила поряд на танці і на стадіон, іронічно ставилася до нового пам’ятника.

«Навіть охрестили споруду Родіни-матєрі "бабка з віником". Отакі були циніки в ці благословенні часи», - наголосив Петро Кралюк.

«Потім, коли меморіал спорудили, він став місцем радянської пропаганди. Тут відбувалися різні урочистості, від яких часто віяло фальшивістю. А ще тут проводилися екскурсії, де розповідали про "німецько-фашистських" загарбників і клятих їхніх пособніков - бандерівців. На меморіалі навіть були встановлені плити з іденами людей, які загинули від "бандерівського бандитизму". Чи потрібен лучанам такий меморіал?» - резюмує він.

Нагадаємо, лучанин Борис Гунчіквідзе зареєстрував петицію, в якій просить демонтувати 40-метровий обеліск на меморіалі «Вічна слава».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
старий комсомольський бонза завив. хай сидить у себе в кабінеті і робить свою справу і не лізе в чужі.
Відповісти
Потрібно подати петицію про переселення Бориса Гунчіквідзе у Антарктиду там нема обелісків, меморіалів і тому подібного )))
Відповісти
О як ми заговорили... А у 80х вже б руду колол десь дуже далеко... Жополиз!
Відповісти
КРАЛЮК? Він у мене в педінституті викладав Науковий атеїзм, а тепер ?
Відповісти
колєблєтся разом з генеральною лінією партії.
Відповісти
бандерівського бандитизму
Відповісти
Кралюк - з дозволу сказати - людина, яка побудувала свою кар'єру на постулатах, які зараз рясно обгаджує, - навіть не мерзотник, а велика, слизька та брудна МРАЗЬ !!!
Відповісти
Покидьок, та мeрзотник кралюк. Люди, які віддали життя за визволeння Украіни, йому до лампочки. Алe будe Вищий суд, дe прийдeться відповідати кралюку за всі своі вчинки.
Відповісти
Давайте і могили вже зривняемо, в подяку полеглим під час визволення волині від коричневої чуми, не треба чинній владі забувати кому вони до віку винні
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні