--> На Іваничівщині громада храму перейшла до ПЦУ | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Іваничівщині громада храму перейшла до ПЦУ

3
3
На Іваничівщині громада храму перейшла до ПЦУ
Громада сіл Гряди та Хренів, що на Іваничівщині, одноголосно проголосувала про перехід церкви з Московського патріархату до Православної церкви України.

Про це пише Район.Іваничі.

Громада храму Казанської ікони Божої Матері - одна з перших парафіяльних громад Іваничівщини, яка приєдналася до Української Православної церкви. Того ж дня прихожани храму Симеона Стовпника ( колишнє село Панасівка) влаштували збори та проголосували за перехід із церкви Московського патріархату до Православної церкви України.

«Саме на Водохреще відбулися збори релігійної громади УПЦ МП до якої входять жителі сіл Гряди та Хренів Іваничівського району, де парафіяни одноголосно проголосували за перехід до Православної Церкви України. Рішення громади підтримав і священик отець Георгій, який править в храмі вже більше 20 років. Самому ж храму Казанської ікони Божої Матері вже більше 100 років», - розповідає Грядівський сільський голова Микола Бородчук.

«Весь цей процес запустила ініціативна група, до якої увійшло зо два десятка чоловік. Вони й прийняли рішення про проведення загальних парафіяльних зборів та голосування за перехід до ПЦУ. Збори провели одразу після освячення води в храмі, де було зібрано близько 400 підписів за приєднання парафіян храму до ПЦУ. Все було організовано і спокійно. Є складені списки всіх, хто підписався, протокол зборів. Коли дійшла черга запитали священика, отця Георгія, чи згоден він приєднатися до своїх парафіян. Він однозначно відповів - так. А як ще повинно бути в такому випадку? Духівник там, де його паства», - поділився Микола Васильович.

- Парафіяни підтримували мене всі ці роки, скільки я служу в цьому храмі, тому я мусив підтримати їх, - розповів отець Георгій виданню БУГ. - Я повідомив про це владику ( митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, - авт.) та благочинних, казав, що я нічого не зможу вдіяти, бо рішення - за громадою.

22 січня ініціативна група та священик храму Казанської ікони Божої Матері вже звернулись до єпархіального управління УПЦ, що у місті Володимирі-Волинському, зустрілися із керуючим Володимир-Волинською єпархією Преосвященним єпископом Матфеєм.

Зараз такий час, що кожна громада, в селі, чи в місті, повинна визначитись – чи вони за справжню незалежну Україну. На Іваничівщині цей процес уже запущено. Будемо спостерігати, як він триватиме і скільки ще парафій перейде до ПЦУ.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мінус раз
Відповісти
таких буде мало. але шкода. непогано служив.
Відповісти
Правильне рішення священника!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні