Волинського суддю «забракували» експерти

1
3
Волинського суддю «забракували» експерти
Міжнародні експерти оцінили кандидатів на посади суддів Антикорупційного суду.

Із 113 - 49 заветували, повідомляє портал "Центр протидії корупції".

Причин - декілька: винесення політично-мотивованих рішень, зокрема проти учасників Революції Гідності, а також участь у поновленні на посадах так званих "суддів Майдану"; імовірна невідповідність доходів та активів кандидатів, а також ознаки ухилення від сплати податків/приховування доходів, майна, коштовностей; систематичне (більше трьох випадків) ухвалення судових рішень під час перебування на навчанні або у відпустці; ухвалення сумнівних рішень у справах, пов'язаних із корупцією будь-якого рівня; порушення прав журналістів у судових засіданнях та неетична поведінка поза судовим процесом.

Серед заветованих кандидатів й один волинянин – Руслан Хитрик. Зараз він працює помічником голови Рожищенського районного суду. У 2014 році він посеред робочого дня влаштував п’яне ДТП.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Суддя з Волині «завалив» кваліфікаційний екзамен

Надалі мають відбутися спільні засідання Громадської ради міжнародних експертів та Вищої кваліфікаційної комісії суддів, під час яких проведуть голосування щодо того, чи відповідають кандидати критеріям доброчесності і професійності.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
подумаєш, влаштував пяне ДТП. суддя сівчук систематично їздить за кермом під шофе, і нічо
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні