Суддя з Волині «завалив» кваліфікаційний екзамен

2
2
Суддя з Волині «завалив» кваліфікаційний екзамен
Суддя Рожищенського районного суду Руслан Хитрик завалив екзамен. Відповідно, його визнали таким, що не відповідає займаній посаді.

Він набрав 643 з половиною бали, а це один з найнижчих результатів. Загалом з 19 суддів лише три не пройшли співбесіду, - пише Оксана Петрук на сторінках Громадського.

АВАРІЯ ПО П'ЯНІ


Руслан Хитрик відомий тим, що став винуватцем п’яного ДТП у селі Маяки Луцького району у серпні 2014 року. За інформацією очевидців, після ДТП водій авто, в якому також їхав депутат Волинської обласної ради, вибіг з машини і почав втікати, але люди його наздогнали й затримали до приїзду правоохоронців. Вміст алкоголю в крові тоді підтвердили в наркодиспансері.


Видання «Антикор» проаналізувало судові рішення від 12 серпня 2014 року у справах під головуванням Руслана Хитрика. Отже, сама подія трапилась у робочий час, близько 14:30 12 серпня 2014 року. Цього ж дня суддя розглянув 12 справ і навіть притягнув іншого водія до відповідальності за керування транспортним засобом у стані сп’яніння. Зважаючи на те, що о 14-й годині суддя вже був «під мухою», можна уявити, яким чином він розглядав ці справи.


«ВИПРАВДАНИЙ!»

Прокуратура порушила кримінальне провадження щодо Руслана Хитрика, однак згодом справу перекваліфікували в адміністративне правопорушення. Проте судді вдалося уникнути навіть адміністративної відповідальності за керування автомобілем у нетверезому стані і не сплачувати штрафу. Ківерцівський районний суд в особі головуючого Олександра Костюкевича визнав незаконним складений протокол ДТП, оскільки, на думку правосуддя, він суперечив Закону України «Про судоустрій і статус суддів», яким суддя визнається недоторканим.


А вміст алкоголю в крові пояснили передозуванням заспокійливих препаратів, якими винуватця ДТП, ніби то, «пригостили» лікарі швидкої, що прибула на місце події.

У 2014 році Вища кваліфікаційна комісія суддів отримала від прокуратури матеріали справи та дійшла висновку, що в діях судді Руслана Хитрика є ознаки порушення морально-етичних принципів поведінки судді.


Вища кваліфікаційна комісія суддів України відкрила дисциплінарне провадження і згодом ухвалила рішення, яким рекомендувала Вищій раді юстиції (нині Вища рада правосуддя) звільнити Руслана Івановича з посади.

Але це рішення було прийнято з порушенням строків притягнення судді до відповідальності. Це сталося не в останню чергу й через те, що сам Хитрик не з’являвся на засідання.


Тож, згодом Руслан Хитрик оскаржив рішення у Вищому адмінсуді.

У підсумку він зберіг за собою суддівську посаду. Проте у нього закінчилися повноваження і понад два роки він не здійснював правосуддя, чекав на призначення безстроково.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
отакі нас "невідповідні" судді і вчиняють судочинство..прямо країна "кривих дзеркал".
Відповісти
Дуже шкода, нормальний, адекватний суддя і просто хороша людина.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні