Скандал у волинській школі: вчителі вигнали робітників, які ремонтували спортзал. ФОТО

2
5
Скандал у волинській школі: вчителі вигнали робітників, які ремонтували спортзал. ФОТО
У ЗОШ І-ІІІ ступеня села Гірка Полонка Луцького району розгорівся скандал через недобросовісних підрядників, які заходилися ремонтувати спортзал, та роботи виконували так, що батьки учнів і вчителі вигнали ремонтників, а зал закрили на ключ і опломбували.

У середу, 2 січня, директор школи Василь Мацялка, голова Гіркополонківської громади Ніна Симонович, голова Луцької райдержадміністрації Тарас Яковлев, начальник районного відділу освіти Олександр Хомич та батьки учнів зібралися у приміщенні школи, щоб розібратися у ситуації, що склалася.

Запросили на зустріч також Олександра Ткачика, очільника КП «Луцьке» – організації-виконавця ремонтних робіт у школі. Та побачивши журналістів, директор сів у машину і поїхав геть. «Олександр Ткачик погодився на зустріч із батьками, але, побачивши журналістів, побоявся і втік панічно. Якщо людина не має гріхів, то їй боятися нічого», – розповів директор школи.

Нагадаємо, що директора КП «Луцьке» судитимуть за розтрату 2 мільйонів гривень.

Розпочалася історія з того, що батьки учнів Гіркополонківської школи звернулися до районної ради з проханням відремонтувати спортзал. Луцька районна рада на липневій сесії виділила комунальному підприємству «Луцьке» трьома траншами бюджетні кошти не тільки на ремонт спортзалу, але й на інші роботи у Гіркополонківській школі. А КП «Луцьке» для виконання робіт знайшло субпідрядників.

23 липня 2018 року КП «Луцьке» підписало три договори із львівською фірмою «Терон-девелопмент» про ремонтні роботи у Гіркополонківській школі: на темонт та утеплення покрівлі школи – на суму 2 мільйони 77 тисяч гривень, утеплення фасаду – 1 мільйон 776 тисяч, капітальний ремонт спортивного залу – 1 мільйон 212 тисяч 646 гривень.

Утеплення покрівлі і фасаду школи субпідрядники зробили, а ось роботи у спортзалі виконували так, що батьки учнів і вчителі самі вигнали ремонтників, а зал закрили на ключ і опломбували. Кажуть, робітники там пиячили, зірвали з підлоги дошки і продавали їх мешканцям села.

Директор школи стверджує, що проектно-кошторисної документації на жоден із видів ремонтних робіт він не бачив. «Просив: покажіть, що ви буде робити, але нічого не отримав. Постійно мінялися виконавці робіт, це були люди із сумнівною поведінкою», – повідомив Василь Мацялка.

У липні субпідрядникам виплатили аванс за спортзал – 360 тисяч гривень.

За словами голови громади Ніни Симонович, вона була здивована, коли отримала інформацію, що КП «Луцьке» укладає договори лише з цією львівською фірмою. «Потім я дізналася, що КП «Луцьке» розривало договори з субпідрядником, оскільки нібито не було задоволене якістю виконання робіт», – повідомила голова ОТГ.

Голова громади та директор школи зверталися до очільника КП «Луцьке», на що той відповів, що він їм не підпорядковується і відповідати буде лише на письмові звернення.

Спільно з батьками керівники владних структур оглянули те, що уже кілька місяців мало бути спортзалом, і оцінили обсяг виконаних робіт. Стіни тут поштукатурені, та не пофарбовані, а підлоги немає зовсім. Є тільки залишки старих дошок.

Голова Луцької РДА Тарас Яковлев пояснив, що вплинути безпосередньо на ремонтні роботи не може, окрім фінансового чинника. «На жаль, так склалося, що недоброякісно спрацювали замовники і виконавці. Першочергове завдання – це відновити роботи, щоб спортзал був відремонтованим. Ми будемо обговорювати з головою ОТГ, скільки коштів сільська рада може передбачити на завершення цих робіт. Луцька районна рада, думаю, теж зацікавлена, і ми будемо намагатися частково залучитися до вирішення цієї проблеми», – розповів Тарас Яковлев.

А тим часом уроки фізкультури у школі переросли в заняття шахово-шашкового клубу.

«Це катастрофа. Діти були довго надворі на стадіоні на морозі. Зараз сидять у класах, грають у шашки. Але яка ж це фізкультура? Я як побачила у мережі фото спортзалу, то була шокована. Я розчарована і сумніваюся, що кошти знайдуться за півроку. А ще затягнуться суди на роки», – поділилася схвильована мама шестикласника Гіркополонківської школи Ірина Шабала.

Олена ЯКОБЧУК
Фото автора

ЗОШ І-ІІІ ступеня села Гірка Полонка
ЗОШ І-ІІІ ступеня села Гірка Полонка
Очільник КП "Луцьке" Олександр Ткачик накивав п’ятами
Очільник КП "Луцьке" Олександр Ткачик накивав п’ятами
Голова Гіркополонківської громади Ніна Симонович і голова Луцької райдержадміністрації Тарас Яковлев
Голова Гіркополонківської громади Ніна Симонович і голова Луцької райдержадміністрації Тарас Яковлев
Директор школи Василь Мацялка
Директор школи Василь Мацялка
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На Ткачика статей в Кримінальному кодексі України бракує. На добрий десяток він "тягне" давно. Колонія №42 в Маневичах за ним усі сльози виплакала.
Відповісти
А в нас всі крадуть,відмивають кошти-це вже уаійшло у звичку.Ніхто за руку не ловить,кошторис складають на мвльйони,коли ці роботи вартують тисячі.Корупція непереможена.Кожен началник мільярдер вже,плює на всіх і на кожного.Ніхто не садить,повне безправ'я.То чого не красти.Хто біля корита,то всі крадуть.Все корумповане
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні