На Волині за 2 мільйони розтрати судитимуть чиновника

0
4
На Волині за 2 мільйони розтрати судитимуть чиновника
Прокуратура Волинської області скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення директором комунального підприємства «Луцьке» розтрати майже 2 мільйонів гривень. Керівник КП вважає, що розтрати не було.

Про це інтернет-виданню «Волинь24» повідомила прес-служба прокуратури області.

Посадовець у 2017 році здійснив розтрату бюджетних коштів у розмірі 1 мільйон 366 тисяч 265 гривень, передбачених на реконструкцію газових котелень у загальноосвітніх школах сіл Гірка Полонка, Рованці та Романів Луцького району, чим завдав збитків Луцькій районній раді в особливо великих розмірах, вважають прокурори.

«Достовірно знаючи, що на проведення робіт із реконструкції котелень у школах відсутні будь-які дозвільні та погоджувальні проектно-кошторисні документи, директор комунального підприємства уклав із приватним підприємством «Екоресурси Волинь» договір на виконання цих робіт», – йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури.

«В подальшому, попри те, що роботи і не могли бути виконані, приватному підприємству було переказано авансові платежі на суму понад 1 млн 360 тис. грн», – констатують правоохоронці.

Коментуючи цю справу для інтернет-видання «Волинь24» в березні 2017 року директор комунального підприємство «Луцьке» Олександр Ткачик запевнив, що ні про яке розкрадання з його боку не може навіть йти мови. А от акти виконаних робіт він підписав раніше, бо в цьому була необхідність.

Він пояснив, що кошти на реконструкцію котелень районна рада виділила тільки у перших числах грудня 2016 року. При цьому освоїти їх потрібно було до кінця року.

За підприємством, яке постачає теплову енергію в комунальні заклади Луцького району (йдеться про загальноосвітні школи району та Луцьку центральну районну лікарню), а також проводить реконструкції газових котелень, замінюючи котли на твердопаливні, на переконання Олександра Ткачика, розпочали полювання з подачі тодішнього голови Луцької райдержадміністрації Ігоря Ярмольського.

Але прокурори знайшли й інші зловживання Ткачика.

«Так само зловживаючи своїм службовим становищем, у 2017 році посадовець уклав із будівельною компанією «Акра-Буд» договори про виконання робіт із реконструкції корпусу школи з добудовою класних приміщень, їдалень, санвузлів в селі Мстишин Луцького району», – інформує прес-служба прокуратури.

«Попри те, що будівельні роботи компанія виконувати не могла, адже у неї анульована ліцензія на проведення таких робіт, директор КП посприяв, аби на рахунок компанії були переказані авансові платежі, розтративши таким чином майже півмільйона гривень та завдавши збитків Луцькій районній раді у великих розмірах», – вважають у силовому відомстві.

Також слідчі встановили: аби уникнути кримінальної відповідальності, посадовець підписав документи, посвідчені невстановленою особою від імені директора будівельної компанії, в які з його відома було внесено завідомо недостовірні відомості про передачу КП «Луцьке» на зберігання ТОВ «Будівельна компанія Акра-Буд» будівельних матеріалів, та подав ці документи до слідчого управління головного управління Національної поліції України у Волинській області.

Майнову шкоду на суму 1 мільйон 366 тисяч 265 гривень, яка завдана бюджету Луцького району, у ході досудового розслідування чиновник відшкодував.

Тим часом понад 498 тис. грн залишилися не відшкодованими.

Подальшу долю директора комунального підприємства вирішуватиме суд.

Йому інкримінують зловживання службовим становищем, розтрату майна у великих та особливо великих розмірах, службове підроблення та використання завідомо підроблених документів (кримінальні правопорушення, передбачені ч.ч. 4,5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 та ч. 4 ст. 358 КК України).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні