«Це була чесна боротьба»: у волинській «Солідарності» прокоментували перемогу на виборах

0
-1
«Це була чесна боротьба»: у волинській «Солідарності» прокоментували перемогу на виборах
Очільник волинської «Солідарності» розповів, завдяки чому на виборах депутатів та голів громад партія випередила «УКРОП» та «Батьківщину».

Про це йшлося під час прес-конференції голови Волинської обласної організації БПП «Солідарність» Івана Мирки.

Нагадаємо, 23 грудня відбулися вибори голів і депутатів у Гуто-Боровенській, Тростянецькій, Ківерцівській, Привітненській, Гіркополонківській, Підгайцівській, Старовижівській, Війницькій, Липинській ОТГ Волині.

За словами Мирки, саме зміна керівництва партії змогла активізувати роботу з громадою.

«Люди загорілися роботою. Ми об’їздили усі райони. Не один, не два рази. По-друге, величезну роль зіграли Ради регіонального розвитку, де були присутні 90 % голів ОТГ, найактивні депутати. На цих радах ми роз’яснили всім, як будемо працювати, на конкретних прикладах показали стратегію, роботу. Відповідно, кандидати змогли доступно це донести до наших виборців», – виступив Іван Мирка.

Очільник партії наголосив на тому, що на виборах «Солідарність» отримала 102 мандати, в той час, коли «УКРОП» – 45, «Батьківщина»– 43, що вдвічі менше.

Заступник голови Волинської обласної організації БПП «Солідарність» Сергій Григоренко розповідає, що під час та після виборів політики різних партій звинувачують волинську «Солідарність» в підтасовках.

«Хоча варто сказати, що після оголошення результатів виборів деякі партії взагалі зникли з мапи політичних партій Волинської області. Якщо був підкуп, як кажуть наші опоненти, то як ми програли у Війницькій ОТГ, де був наш сильний кандидат Оксана Нерода? Ми значно менше провели депутатів у Привітненській громаді. Ці приклади говорять про те, що немає тотальної нашої перемоги, це була чесна боротьба», – виступив Сергій Григоренко.

Він стверджує, що підкупу виборців «Солідарністю» не було, хоча «Батьківщина» ствердно «кричить» про фальсифікації і підкуп. Зі слів політика, під керівником волинської «Батьківщини» Валерієм Бондаруком і першим заступником Андрієм Козюрою давно «хитаються» партійні крісла.

«Київський офіс партії дав їм ці вибори, як останній шанс довести свою важливість. Вибори вони з тріском провалили. У Гіркій Полонці їх кандидат Олександр Шундурук набрав 0 голосів, Анна Христич – 2 голоси, у Гуто-Боровенській ОТГ – Тарас Макаревич від «Батьківщини» отримав 1 голос, у Тростянецькій ОТГ – Наталія Самаріна – 1 голос, Василь Степанюк – 2 голоси, у Липинській ОТГ – Катерина Петришина – 2 голоси. Підгайцівська ОТГ – Сергій Ковальчук – 0 голосів тощо. Це говорить про те, що ми працювали, а «Батьківщина» імітувала роботу», – прокоментував Григоренко.

«Ми працювали так, як всі. Ми провели серйозний аудит партії, поміняли партійних представників у Рожищенському, Горохівському, Луцькому, Любомльському та інших районах. У нас створилися групи «Солідарності» у декількох сільських радах, де їх раніше не було.
Люди не повірили «Укропу», які діють тільки роздачею подарунків. Люди не повірили «Батьківщині», бо це та партія, яка намагалася максимально загальмувати процес децентралізації», – сказав він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні