На Волині селяни перекрили дорогу через будівництво сміттєзвалища

0
-1
На Волині селяни перекрили дорогу через будівництво сміттєзвалища
Мешканці села Цегів, що на Горохівщині, протестують проти будівництва поблизу їхнього села сміттєвого полігону.

Акція протесту проходить у середу, 26 грудня, повідомляє газета "Волинь".

Селяни на знак протесту перекрили дорогу "Горохів-Берестечко".

Рішення про розміщення полігону твердих побутових відходів, що мав би обслуговувати місто Горохів, селище Мар’янівку і село Цегів, прийняли на одному зі сесійних засідань ще в 1995 році. Втім місцеві мешканці проти - селяни кажуть, що будувати сміттєзвалище у визначеному місці - це не лише небезпечно для здоров’я, а й гріх. Мовляв, на виділеній під полігон земельній ділянці протікають джерела, на одному з яких колись з’явилася ікона Божої Матері. Її спершу відвезли в церкву до сусідів-холонівців, проте образ невідомо як знову знайшовся біля водиці і тоді його розмістили в сільському храмі. Крім того, через початок будівництва сміттєзвалища, нещодавно почали вирубувати ліс, а ще селяни обурюються, що про роботи, які розпочалися, їх не попередили.

Діючий полігон, територія якого межує з містом, експлуатується з 1967 року. В даний час займає площу 4 га. Потужність сміттєзвалища становить 560 тис. м. куб. Через недостатню відстань до житлової зони сміттєзвалище не відповідає санітарним вимогам. Тому на основі рішення Цегівської сільської ради Горохівською міською радою було розроблено проектно-кошторисну документацію, яка була оновлена (скоригована) у грудні 2013 року. Згідно зі Зведеним кошторисним розрахунком, вартість об’єкта будівництва складала 22 мільйони гривень, проте фірма, яка виграла тендер, взялася виконати роботи за 17 млн грн.

До обурених мешканців села Цегів вже виїхали представники місцевої і районної влади.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні