На Волині з'являється ікона на місці, де хочуть збудувати сміттєзвалище

3
-5
На Волині з'являється ікона на місці, де хочуть збудувати сміттєзвалище
Жителі села Цегів Горохіського району кажуть, що будувати сміттєзвалище поблизу їхнього населеного пункту не лише небезпечно для здоров'я, а й гріх.

Про це йдеться на сторінках газети "Горохівський вісник".

Свої думки, претензії та аргументи проти будівництва полігону, яке розпочалося нещодавно, люди висловили на зустрічі з керівниками району.

Бачити полігон неподалік свого населеного пункту мешканці не бажають. Однією з причин називають джерела на виділеній під нього земельній ділянці.

Підприємець Олег Басалик розповів, що на одному з джерел колись з'явилась ікона Божої Матері. Її спершу відвезли в церкву до сусідів-холонівців, проте образ невідомо як знову знайшовся біля водиці, і тоді його розмістили в сільському храмі.

За словами лікаря-дерматовенеролога Горохівської ЦРЛ Ярослава Павлюка, на території Цегівської сільської ради є невеличкий куточок із трьох лісів. Вони очищають повітря, допомагають ліквідувати шкоду, завдану в минулому очисними спорудами цукрового заводу, який тепер працює по-сучасному і в ставку вже водиться окунь. Нещодавно ліс стали вирубувати, бо неподалік села хочуть зробити сміттєзвалище.

"Варто задуматися над тим, яке екологічне середовище залишимо після себе", – зазначив лікар.

Керівники району ж доводять, що проект будівництва розроблено за всіма правилами і євростандартами. І спеціалісти запевняють, що провели всі необхідні дослідження, що сусідство полігону є абсолютно безпечним для місцевих мешканців.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
одиним словом, влада намахує, і тирибанить кошти!!!
Відповісти
2018 років мракобісся
Відповісти
Легальний смітник звичайно ж потрібен, а ще краще сміттє переробний комплекс, як зауважили протестуючі, йдемо ж в Європу. Але спустімося на землю, в країні немеє жодного такого. Один сміттєспалювальний в Києві. Реакція місцевих на дії влади цілком прогнозована - не провели слухань, не вибрали безпечної ділянки, почали будівництво дороги втіхаря. Про, що це говорить - при владі некомпетенті, безгосподарні особи. Бо в себе вдома мер біля криниці смітник би не поставив. Взяли ту ділянку, що в 1995 році знайшли попєрєднікі та й доробили проект. Якщо Годик чи його підлеглі прочитають комент дайте відповідь - за метрів 800 є 82га земель комунальної власності де поля фільтрації цукрового заводу. Виділіть там 5га під полігон. Нащо гадити в новому місці. Хоча тендери провели, будівництво почали, бабло вже пішло. Патова ситуація, хоча ні, жителі Цегова, Марянівки то не їх виборці, а горохівчанам меру буде чим на чергових виборах похвалитися - озеро, бруківка, фанарі ну і довгоочікуваний полігон ТПВ.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні