«Волиньприродресурс» видобувати бурштин не буде, – Верховний суд

1
-4
«Волиньприродресурс» видобувати бурштин не буде, – Верховний суд
Верховний суд підтвердив законність рішень судів щодо заборони підприємству «Волиньприродресурс» видобувати бурштин на земельній ділянці в селі Галузія Маневицького району.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

Нагадаємо, КП «Волиньприродресурс» створила Волинська обласна рада. Це підприємство позичило 62 мільйони гривень на дозволи для видобутку бурштину й торфу на Волині у київського підприємства «Ізумруд», яке займається обробкою коштовного каміння і яке пов'язують з групою «Приват» олігарха Ігоря Коломойського.

Прокуратура запідозрила, що ліцензії «Волиньприродресурс» отримало незаконно. У лютому 2017 року прокуратура провела гучні обшуки на підприємстві «Волиньприродресурс», де й виявили незаконну ліцензію на видобуток бурштину.

Керівником КП «Волиньприродресурс» тоді був депутат Волинської обласної ради Василь Столяр. 3 лютого 2017 року підприємство очолив Веніамін Туз.

За інформацією прокуратури, Верховний суд не задовольнив касаційну скаргу КП «Волиньприродресурс» на ухвалу Господарського суду Волинської області, якою задоволено заяву Маневицької місцевої прокуратури про забезпечення позову шляхом заборони комунальному підприємству «Волиньприродресурс» вчиняти дії, пов’язані з проведенням геологорозвідувальних, пошукових, геодезичних та інших розвідувальних робіт на земельній ділянці площею понад 8 га в селі Галузія Маневицького району та постанову Рівненського апеляційного господарського суду про перегляд вказаного рішення суду першої інстанції.

Ухвала постановлена в ході розгляду господарським судом Волинської області справи за позовом Маневицької місцевої прокуратури, поданої в інтересах держави до Прилісненської сільської ради Маневицького району, КП «Волиньприродресурс» про визнання недійсними рішення сільської ради та угоди про тимчасове користування комунальним підприємством земельною ділянкою для проведення геологорозвідувальних, пошукових, геодезичних та інших розвідувальних робіт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вах-вах-вах!!!! А.як же ж нам жити не тужити,сім"ї кормити? Не справедливо це!!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні