Синод Московського патріархату не визнає рішень об'єднавчого собору

1
2
Синод Московського патріархату не визнає рішень об'єднавчого собору
Синод Московського патріархату за підсумками позачергового засідання заявив про невизнання рішень, які було ухвалено на Об'єднавчому соборі 15 грудня.

Про це інформує Новое время.

Крім того, було прийнято рішення про зняття з посади двох ієрархів, які брали участь в Соборі, - митрополитів Симеона (Шостацького) і Олександра (Драбинка).

Відповідні рішення були прийняті також і щодо священиків і дияконів, які брали участь в Соборі разом з архієреями.

Синод призначив нового архієрея: Переяслав-Хмельницьку єпархію очолив архімандрит Діонісій (Пилипчук), в Дніпропетровській єпархії призначений архімандрит Андрій.

Раніше стало відомо, що під час служби в Спасо-Преображенському кафедральному соборі у Вінниці митрополит Симеон заявив про свій перехід з Московського патріархату в новостворену єдину помісну Православну церкву України.

Нагадаємо, 15 грудня в Софії Київській пройшов Об'єднавчий собор, на якому таємним голосуванням був обраний предстоятель єдиної Української православної церкви. Ним став митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній (Думенко). На Об'єднавчому соборі також затвердили статут церкви.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Що відомо про митрополита Епіфанія, який очолив помісну православну церкву
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Кого цікавить що там визнають московити. Про них взагалі треба забути, а краще знищити.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні