--> Відомо, кого обрали головою помісної православної церкви | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Відомо, кого обрали головою помісної православної церкви

0
-4
Відомо, кого обрали головою помісної православної церкви
Об’єднавчий собор українських православних церков обрав керівником помісної православної церкви в Україні митрополита УПЦ КП Епіфанія.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Кандидатуру 39-річного митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія висунув у четвер, 13 грудня, Архієрейський Собор УПЦ (Київського патріархату).

Він є ректором і професором Київської православної богословської академії.

За даними на сайті цього вишу, митрополит Епіфаній (в миру Думенко Сергій Петрович) народився на Одещині.

Навчався у Київській духовній академії, пізніше Афінському Національному Університеті (Греція) на філософському факультеті.

21 грудня 2007 року архієпископом Переяслав-Хмельницьким Димитрієм у Михайлівському Золотоверхому монастирі пострижений у чернецтво з іменем Епіфаній (на честь святителя Епіфанія Кіпрського).

Рішенням Архієрейського собору УПЦ КП від 28 червня 2013 року возведений у сан митрополита Переяслав-Хмельницького і Білоцерківського та призначений Патріаршим намісником з правами єпархіального архієрея.

Нагадаємо, що у суботу, 15 грудня, у Києві в Софійському соборі завершився об'єднавчий собор зі створення Української автокефальної церкви.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні