--> Очільником Православної церкви України міг бути митрополит Луцький і Волинський Михаїл | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Очільником Православної церкви України міг бути митрополит Луцький і Волинський Михаїл

0
2
Очільником Православної церкви України міг бути митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній переміг у другому турі таємного голосування на посаду предстоятеля Православної церкви України після того, як свою кандидатуру зняв митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Про це йдеться у матеріалі "Української правди" "Митрополит Київський Епіфаній. Як в Україні з’явилася автокефальна Церква".

Нагадаємо, митрополит Луцький і Волинський розповів, чи готовий очолити Єдину помісну церкву.

Як зазначається в публікації, під час собору УПЦ Київського патріархату 13 грудня предстоятель УПЦ КП Філарет сподівався одноголосно затвердити Епіфанія єдиним кандидатом. Але навіть при відкритому голосування 12 із близько 40 членів собору підтримали митрополита Луцького і Волинського Михаїла.

Іще одним кандидатом на місце предстоятеля був представник УПЦ Московського патріархату митрополит Вінницький Симеон.

За даними УП, після першого туру голосування підтримку майже порівну поділили між собою митрополити Михаїл, Симеон та Епіфаній.

"І тут позиція групи Філарета стала ключовою. Як розповів УП один із присутніх на Соборі, волинського владику "вмовили" зняти свою кандидатуру. Підтримувати ж вихідця із Московського патріархату архієреї КП не мали ні найменшого наміру. Епіфаній переміг з відривом у майже 20 голосів", - йдеться у публікації.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Що відомо про митрополита Епіфанія, який очолив помісну православну церкву
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні