«Я ж педагог, могу всьо!» – луцька журналістка про нові випробування для вчителів

17
297
«Я ж педагог, могу всьо!» – луцька журналістка про нові випробування для вчителів
Луцька журналістка Ольга Магас обурилася новими випробуваннями, які запропонувала вчителям міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Про це йдеться у блозі інтернет-видання "Волинь24".

Нещодавно Гриневич розповіла, що вчителі можуть підвищити свою зарплатню шляхом набору більшої кількості робочих годин. Наприклад, працювати на 1,5 ставки, і тоді у них, відповідно, збільшиться зарплата.

"Ну так беріть вище – вчителі можуть працювати і на три ставки! І на чотири! А шо, вже як вчитель праці може табуретку зробити, то шо, він сумочку не скроїть з дівчатами? Чи вчитель англійської польську не вивчить? Тим більше, шо з нашим рівнем життя польську за літо виучують всі! Тепер заробити можна буде ого-го!", - пише журналістка.

Ольга Магас відзначила, що з січня 2019 року в Україні стартує сертифікація для вчителів. Якщо пройти її успішно, то теж можна розраховувати на підвищення зарплати (20% окладу). Для цього педагогам потрібно скласти ЗНО, отримати оцінку свого відкритого уроку і створити електронний портфоліо (провести відеозйомку уроку з описом).

"А ше – вивчити азбуку Морзе, опанувати всі мови програмування, навчитись мистецтву оригамі, скласти всі нормативи по стрибках, бігу, ходьбі, плаванню, стрибках із жердиною, без жердини, на жердині і в мішках (так, про всяк випадок), навчитись малювати, вишивати, забивати дюбелі без дрилю, пройти курси "Кримінальна психологія" і "Як вижить, коли кругом одні зомбі", здати на права категорій А, Б, С, Д, зупинити коня на ходу, зайти в горящу ізбу, зняти то все на відео, загрузити у всі акаунти і на власний канал "Яжпедагог" і потім спокійно їхати в Чехію на завод пакувати канфєти, але з відчуттям того, шо в Україні ти капєц класний педагог!" – додала лучанка.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
297

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Баби не тратьте сили за 100 км від нас Європа рано чи пізно ви там закінчите свою кар'єру педагога.
Відповісти
Я з династii вчителiв.за Советiв було нелегко ,Але асителiв шанквпла Влада ,батьки.Такоi неповаги ,як зараз,не було .Ганьба Тим ,хто ",кинув" освiту.
Відповісти
суцільне критиканство від папараці
Відповісти
псевдо-журналістка з дипломом від псевдо універистета, якого тепер навіть не існує.
Відповісти
а ви самі то хто? скільки уроків на відео записали?
Відповісти
все так і є, а ще суцільна відповідальність за все і всіх. купа обов'язків (добре хоч перепис дітей мікрорайону відмінили) і мінімум прав
Відповісти
На рахунок відкритого уроку і відео - це звичайно брєд . Всі ми знаємо , як роблять постановочні уроки. А от ЗНО -
Відповісти
Дякую автору за статтю і розуміння . В мене більше ставки, 18 років педстажу, а отримую я " чистими" 6,5 тис. При цьому готуюся до уроків, перевіряю зошити і т.д. та ще й вимушена терпіти хамство сучасних учнів і зневагу з боку їх батьків. А попереду чекає жебрацька пенсія 2 200.
Відповісти
З приводу 1,5 ставки, то це, звичайно, не личить міністру. Вона апріорі, займаючи головну "вчительську" посаду, має розуміти, що робота понад ставку відобразиться на якості уроків. А з приводу ЗНО, ролика в YouTube - в чому проблема? Для сучасних вчителів це проблемою не буде. А тим, хто комп. використовує виключно для того, щоб в Instagram картинки дивитися, то, або розвивайтеся, або прошу дуже зі школи
Відповісти
ЗНО? Серйозно? З якого предмету сертифікувати?
Це взагалі бред, вчителі і без цього проходять курси підвищення кваліфікації. А відео можете побачити в блогах, які теж під вимогу постворювали вчителі? Що за дурня взагалі, раніше ні відео, ні блогів, ні портфоліо і ми випускники тих років не дурніші, а навіть може і більший багаж знань маємо. І вчителі наразі більше використовують мережу інтернет, а не бібліотеки!......
Відповісти
Кому потрібні постановочні уроки? Нікому.А якщо молодь вважає що вчителі старшого покоління сидять лише в Instagram, то чому ж вони не йдуть працювати у сільські школи, де новомодні навороти просто неможливо використати або через відсутність Інтернету, або через низьку швидкість. Через нашу школу за 23 роки моєї роботи пройшло дуже багато молоді, і всі вони втікли на легшу та краще оплачувану роботу.
Відповісти
Яка ви розумна. Мова йде не про сам ролик, який викласти не проблема, а суть цього ролика.
Відповісти
По темі, дякую журналістці за те, що їй не байдужа наша освіта, над вчителями вже майже відкрито знущаються. Відсотки за престижність знімають, заробітна плата жалюгідна, тепер ці танці з бубнами.
Відповісти
"Шляхом добору більшої кількості годин"... Цікаво навіть, нам щоб вийшло по 18, добирали кому чим прийдеться. І так вже багато років. Строго по 18
Відповісти
У мене 26, поділитися?
Відповісти
Все це дуже прогресивно. Але чи задумалась МІНІСТЕРКА, чи може вчитель із зарплатою 5 тис. на руки (з пед. стажем 15 років) придбати відео камеру чи путнього смартфона, щоб зняти свій урок, захід, майстер-клас. Чи потрібно постійно напрягати батьків класу, які не завжди можуть та й не всі мають таку техніку і ,взагалі, не повинні цього робити, бо зі слів МІНІСТЕРКИ - це завдання для вчителя, а не для батьків. А ще за цю зарплату треба проходити платні вебінари, постійно займатися самоосвітою, купувати необхідно методичну літературу і т.д. При цьому, ми всі маємо сім"ї, дітей, батьків і живемо не за святим духом. І як за 5 тис.грн в місяць це все здійснити. Хоча я, особисто, щодня з великим бажанням та ентузіазмом готуюсь до кожного свого уроку, адже мене чекають діти, а їм не важливо чи зняла я свій урок на камеру, чи запостила у блозі і т.д. Для них головне, щоб вчитель був у позитивному настрої, цікаво (з відповідною сучасною наочністю) та доступно подав новий матеріал та відчував потреби кожної дитячої душі. І на це все теж треба кошти, адже я користуюсь своїм власним ноутбуком, який купив мені чоловік, бо за свої гроші, які заробляю, я не можу придбати таку річ. Методичну літературу теж купую сама за васний кошт і т.д. А вже не кажучи за час, який теж є цінністю. А в мене всього ставка - 18 год в тиждень, хоча працюю в день втричі більше. Це не наболіле. Я люблю свою роботу. Але це є її реальності...
Відповісти
і це придумує міністр , в якої премія в грудні як вчительська зарплата за рік і ще плюс кожного місяцяя зарплата огого. А умови створені?? а 20% це скільки?? а я скажу- копійки, так добрий обід пані міністра. А перепрошую знімати відео хто має і хто заплатить оператору?? а може пані міністр створила умови в школах?? а що робитимуть сільські вчителі , які і так працюють в екстремальних умовах. Добре сидіти в просторій квартирі , зі зарплатою поза 1000 баксів і придумувати вчителям щось таке..... щоб вони мали не 150-300 доларів а на 20 більше, але яким шляхом??. це мені нагадує теперішні шоу: "Мастер шеф", і т.д. Зрозуміло, що ставши кухарем вони і близько в таких умовах не працюватимуть, але шоу мусіть бить))) з такими міністрами, які прагнуть шоу і роблять іх чужими руками втрачається бажання бути педагогом.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні