--> «Я ж педагог, могу всьо!» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька
14 грудня, 2018, 14:22

«Я ж педагог, могу всьо!»

Гриневич запропонувала нове випробування для вчителів – боротися за зарплату.

Отут так багато інтересного! По-перше, вчителям з 1 січня 2019-го зарплату мають підвищити аж на 9%. До 10 якось не дотягнули, добре, шо хоч не на 8,75%!

А далі – починається нововведенівська рвань!

Ця мила женщіна розповіла, що вчителі можуть підвищити свою зарплатню шляхом набору більшої кількості робочих годин. Наприклад, працювати на 1,5 ставки, і тоді у них, відповідно, збільшиться зарплата.

Ну так беріть вище – вчителі можуть працювати і на три ставки! І на чотири! А шо, вже як вчитель праці може табуретку зробити, то шо, він сумочку не скроїть з дівчатами? Чи вчитель англійської польську не вивчить? Тим більше, шо з нашим рівнем життя польську за літо виучують всі! Тепер заробити можна буде ого-го!

І то ше не всьо: варто відзначити, що з січня 2019 року в Україні стартує сертифікація для вчителів. Якщо пройти її успішно, то теж можна розраховувати на підвищення зарплати (20% окладу). Для цього педагогам потрібно скласти ЗНО, отримати оцінку свого відкритого уроку і створити електронний портфоліо (провести відеозйомку уроку з описом).

А ше – вивчити азбуку Морзе, опанувати всі мови програмування, навчитись мистецтву оригамі, скласти всі нормативи по стрибках, бігу, ходьбі, плаванню, стрибках із жердиною, без жердини, на жердині і в мішках (так, про всяк випадок), навчитись малювати, вишивати, забивати дюбелі без дрилю, пройти курси «Кримінальна психологія» і «Як вижить, коли кругом одні зомбі», здати на права категорій А, Б, С, Д, зупинити коня на ходу, зайти в горящу ізбу, зняти то все на відео, загрузити у всі акаунти і на власний канал «Яжпедагог» і потім спокійно їхати в Чехію на завод пакувати канфєти, але з відчуттям того, шо в Україні ти капєц класний педагог!

І тут вчителі поважного віку можуть пити валідол, як і всі інші, в принципі, бо прикол у тому, шо (барабанний дріб!) пенсійний вік буде підвищуватися разом із зростанням тривалості життя. Причому вже найближчим часом.

І буде, як в анекдоті: пенсійний вік підняли до 75 років. Варвара Петрівна щодня йде на роботу, тільки не пам’ятає куди…

Тільки в нашій країні люди важкої професії отримують зарплату меншу, ніж прибиральник слонячих вольєрів у Австралії!

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Рівень професійності освітян жахливий. Що ці неуки можуть дати дітям?
Відповісти
Ви по собі судите?
Відповісти
Дякую за статтю! До бігу в мішках ще можна додати викладання без підручників, на які виділені були державні (тобто наші) кошти. Робота в сільській школі, де немає актової зали, спортзалу, відсутня мотивація до навчання у дітей та батьків. Учитель виживає за рахунок городу й господарства. Зрозуміло, що стати профі зможуть одиниці.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні