На облаштування «Варшавського» ринку в Луцьку у 90-х виділили близько 2 мільйонів

0
4
На облаштування «Варшавського» ринку в Луцьку у 90-х виділили близько 2 мільйонів
У 97-98 роках, коли міську раду очолював Антон Кривицький, на черговому сесійному засіданні депутати ухвалили рішення направити 50% місцевого податку (а це – ринкові збори), на розбудову луцьких ринків.

Про це йдеться у матеріалі про «Варшавський» ринок на сайті інтернет-видання «Волинь24».

Тоді міськрада виділила з міського бюджету на розбудову ринку близько 2 мільйонів гривень. За ці гроші поклали бруківку, заасфальтували територію, і люди вже могли торгувати не з землі. Почали купувати контейнери і «черепашки» за свої кошти.

«Ми розробили там також первинні проекти і схеми розташування рядів. Перші місяці ми взагалі дозволяли працювати без оплати за торгівельні місця, також пенсіонери були звільнені від оплати та продавці сільгосппродуктів. Це все робилося для того, щоб люди менше нарікали на важкі умови роботи і виживання. Людям просто не було куди діватися. Заводи закриті, кордон закритий, то в Польщу також виїхати було ніяк. Таким чином ринок і розбудовувався», – розповідає заступник директора комунального підприємства «Луцькі ринки», а у 90-ті – першопроходець місцевого торгівельного бізнесу Михайло Ломага.

Торгуючи на ринку, люди рятували свої родини від безробіття і голоду. Однак вже буквально за 5 років «Варшавський» вийшов на достойний рівень і приносив хороші прибутки не тільки людям, які там торгували, але й самому підприємству. Частину з отриманих коштів почали вкладати і в «Центральний» ринок Луцька.

«Підприємці могли вже за свої кошти робити накриття торгівельних рядів, а там, де не було бруківки, то викласти її. Більше того, кошти на баланс ринку не бралися, а вносили їх на рахунки підприємств, які безпосередньо виконували ці роботи», – додає Ломага.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні