На Волині відзначили День місцевого самоврядування

0
-3
На Волині відзначили День місцевого самоврядування
У Ковельському районі відзначили День місцевого самоврядування.

Дійство відбулося у п'ятницю, 7 грудня.

Зі сцени пролунало, що це свято справді можна назвати загальнонаціональним, бо воно стосується кожного, адже від голосу кожного громадянина залежить майбутнє краю.

Привітали самоврядників високоповажні гості: голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко, начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Ігор Ващенюк, голова Ковельської районної ради Андрій Броїло, голова районної державної адміністрації Віктор Козак.

У залі зібралися депутати обласної, районної селищних та сільських рад, ветерани місцевого самоврядування, представники громадських організацій, структурних підрозділів ОДА та громадськість.

До слова, родзинкою святкування стало те, що перше засідання Ради Регіонального розвитку Ковельського району та представлення бюджету району на 2019 рік збіглося в часі з відзначенням Дня місцевого самоврядування.

«Свято тільки тоді свято, коли воно має наповнення. Ми рухаємося в тому періоді розвитку, коли розуміємо для чого створються ОТГ, для чого функціонують сільські, міські, районні та обласні ради. Я задоволений, що Рада регіонального розвитку збігається із цим святом. Якщо раніше влада розробляла плани на майбутнє в кабінетах, сьогодні Президент України Петро Порошенко запропонував новий принцип — обговорювати Перспективний план розвитку територій з громадами та депутатами усіх рівнів, бізнесменами, активістами. Це зручно та цікаво. Це формує відповідальність. Потім на обласному рівні ми сформуємо план розвитку територій регіону і будемо працювати. Цей принцип каже про те, що це вже дійсно самоврядування. Хочу побажати, щоб ви ставилися до моїх слів критично і знайшли в них глибокий зміст. Вітаю вас усіх зі святом! Ви робите нелегку та інколи невдячну справу. Ми затяті українці й мусимо «тягнути того плуга». Хочу, аби ви не зневірилися у своїй роботі, аби не шкодувати про свій вибір. Здоров'я, оптимізму та підтримки від рідних!» – привітав присутніх Олександр Савченко.

До слова, на Ковельщині вже є 6 громад, проте процес децентралізації триває, розповів голова районної державної адміністрації Віктор Козак.

На святі відзначили кращих представників місцевого самоврядування Ковельщини. Лунали привітання і від місцевих керівників — сільських, селищних очільників, від представника благодійного фонду Степана Івахіва «Патріоти Волині», а також від обласних профспілок.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні