--> Науковці розробили швидкий універсальний тест на рак | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Науковці розробили швидкий універсальний тест на рак

0
2
Науковці розробили швидкий універсальний тест на рак
Вчені з університету Квінсленда розробили універсальний тест на рак, який може за 10 хвилин виявляти сліди захворювання в крові пацієнта.

Процедура показує, чи має пацієнт ракові клітини в організмі, але не показує, де саме, повідомляє НВ з посиланням на Guardian.

У недорогому і простому тесті використовується рідина, яка змінює колір, щоб виявити наявність злоякісних клітин в будь-якому місці тіла і дає результати менш ніж за 10 хвилин. Хоча тест все ще знаходиться в розробці, він використовує радикально новий підхід до виявлення раку, який може зробити скринінг раку простою процедурою.

Тест має чутливість близько 90%, тобто він буде виявляти близько 90 зі 100 випадків раку. Це послужить первісної перевіркою на наявність раку, а лікарі займуться більш цілеспрямованими дослідженнями.

Методику вже протестували на крові хворих лімфомою, раком молочної залози, передміхурової залози і колоректальним раком. Наразі австралійські вчені працюють над клінічними випробуваннями з пацієнтами з більш широким спектром типів раку.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Назвали продукти, які знижують ризик захворювання на рак
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні