«Воєнний стан – це не війна», – Савченко

0
-5
«Воєнний стан – це не війна», – Савченко
Якщо введуть воєнний стан, то зміни не надто торкнуться життя громадян.

Про це у коментарі інтернет-виданню «Волинь24» розповів голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко.

Нагадаємо, Президент пропонує парламенту розглянути введення воєнного стану.

Верховна Рада України збереться в понеділок, 26 листопада, о 16-й годині на закрите засідання, щоб затвердити пуаз Президента про введення воєнного стану.

«Зараз передусім необхідно не нагнітати ситуацію, – закликав волинян голова Олександр Савченко. – А воєнний стан справді має всі права на існування, адже відбулась відкрита агресія Росії проти України в акваторії моря спільного використання. Якщо знову промовчати, то можна втратити не тільки Крим, а половину території України. Однак варто розуміти, що воєнний стан – це не війна, не військові дії».

Керівник Волині зазначає: «Може бути так, що депутати й дослухаються до Президента, до його рішучості й налаштованості на захист інтересів України. Уже сьогодні метр за метром ми відвойовуємо українську територію».

Олександр Савченко розповів, що означає введення воєнного стану для пересічних громадян.

«Якщо уведуть воєнний стан, то будуть певні непомітні зміни у житті громадян. Якщо депутати підтримають пропозицію Ради національної безпеки і оборони України, то буде виданий указ із певними обмеженнями. Які саме, обиратиме команда РНБО, Адміністрації Президента та уряду? У законі таких обмежень дуже багато, від 20-ти до 30-ти. Можливо, неподобство на пропускних пунктах митниць буде заборонено рішенням воєнного стану. Ніхто поки що нічого не знає», – коментує Олександр Савченко.

За словами голови ОДА, усі заходи будуть спрямовані на те, щоб запобігти відкритій агресії Росії на території України.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні