Президент пропонує парламенту розглянути введення воєнного стану. ОНОВЛЕНО

2
10
Президент пропонує парламенту розглянути введення воєнного стану. ОНОВЛЕНО
Президент Петро Порошенко пропонує Верховній Раді розглянути на позачерговому засіданні в понеділок, 26 листопада, рішення про запровадження в Україні воєнного стану.

Про це він заявив під час засідання РНБО в ніч на понеділок, повідомляє «Укрініформ».

«Я як президент, як верховний головнокомандувач Збройних Сил України, відповідно до Конституції, приймаю рішення підтримати пропозицію Воєнного комітету винести на засідання Ради національної безпеки і оборони відповідне рішення і звернутися з ним до Верховної Ради України», – сказав Петро Порошенко.

«Мої консультації з головою Верховної Ради вже проведені», – зазначив Президент. Петро Порошенко звернувся до народних депутатів прибути завтра до Києва, щоб «провести в закритому режимі обговорення проекту рішення і відповідального ухвалення необхідного рішення для забезпечення оборони держави».

Коментуючи дії агресора на морі, глава держави наголосив: «Ми маємо в своєму розпорядженні всі неспростовні докази того, що цей напад на кораблі Військово-морських сил України був не помилкою, не випадковістю, а цілеспрямованими діями, в тому числі і щодо застосування зброї проти українських моряків».

Нагадаємо, унаслідок агресії росіян поранені 6 українських моряків: 2 у важкому стані.

«На жаль, ми не виключаємо і інших операцій, в тому числі наземних, проти суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України», – додав Петро Порошенко.

Президент окремо наголосив, що запровадження воєнного стану «жодним чином не означає, що Україна буде проводити будь-які наступальні дії. Україна буде проводити дії виключно щодо оборони своєї території, захисту і безпеки своїх громадян».

Глава держави додав: «Також це не означає зміну положення на лінії зіткнення в окремих районах Донецької і Луганської областей та на інших ділянках. Але ми маємо бути напоготові для того, щоб не допустити сценарію, який Російська Федерація практикувала в інших державах».

Рішення не передбачає негайної мобілізації, але буде проведена відповідна робота з резервом першої черги. «І я звертаюся до вас, шановні ветерани, бути напоготові», – закликав Петро Порошенко.

«Ми маємо в найкоротший термін забезпечити всі необхідні заходи для того, щоби зупинити ворога і захистити нашу державу», – підсумував Президент.

У ході засідання секретар РНБО Олександр Турчинов запропонував президенту ввести воєнний стан терміном на 60 діб.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
... і, автоматично - другий президентський термін, бо під час «войнушек» виборів не буває...
Відповісти
Всім все зрозуміло чи треба щось пояснювати?!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні