У Ковелі з допомогою імпортного обладнання провели перші дослідження. ФОТО

0
2
У Ковелі з допомогою імпортного обладнання провели перші дослідження. ФОТО
У Ковельській центральній лікарні з допомогою ангіографа, урочисте відкриття якого відбулося місяць тому, провели перші дослідження й оперативні втручання.

Про це повідомляють у спільноті «Зниження рівня захворюваності на хвороби системи кровообігу – Волинська ОДА» у «Фейсбуці».

Обладнання коштує понад 605 тисяч доларів. Для того, щоб воно запрацювало у Ковелі зробили ремонт приміщень. Облаштування відділення ангіографії та ендоваскулярної хірургії обійшлося місцевому бюджету у майже 4 мільйони гривень.

Тривалий час відбувалися навчання спеціалістів, які працюватимуть на ангіографі.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У волинській лікарні встановили дороге імпортне обладнання. ФОТО

«Це те, задля чого й реалізовувалася ідея встановити у Ковелі таке обладнання – наближення якісної медичної допомоги до пацієнта, аби людині вчасно провести необхідні втручання. Бо найбільш у вагу нині у боротьбі з серцево-судинними недугами має час. Саме те, коли була надана необхідна допомога, визначає, чи вирвуть медики пацієнта із лап смерті і чи не загрожує йому інвалідизація», – пояснює важливість введення в експлуатацію ангіографа головний лікар Ковельське МТМО Олег Самчук.

Згоден із ним і завідувач відділення ангіографії та ендоваскулярної хірургії Олександр Голуб. Він уточнює, що завдяки такому обладнанню надання вкрай необхідної високоякісної допомоги займає небагато часу: скажімо, стентування, так би мовити, від А до Я триває до 30 хвилин, а коронографія – хвилин 15.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні