ТОП-10 смертельних дорожніх аварій на Волині

2
-1
ТОП-10 смертельних дорожніх аварій на Волині
Основні причини дорожньо-транспортних пригод із постраждалими – це перевищення безпечної швидкості, недотримання дистанції, порушення правил проїзду на пішохідних переходах, керування авто у нетверезому стані, виїзд на смугу зустрічного руху тощо.

До Дня пам’яті жертв дорожніх аварій інтернет-видання «Волинь24» пропонує читачам добірку автокатастроф, що трапилися впродовж останніх двох років на Волині. Робимо це винятково для того, щоб застерегти: дорога не прощає безпечності. Будьте уважні й обережні!

* * *

У 2017 році на дорогах Волині трапилось 2555 аварій (з них – 656 із постраждалими), за 10 місяців 2018 року – 2202 ДТП, з яких 594 – із постраждалими.

Як повідомляє патрульна поліція Волинської області, цьогоріч полісмени після 270 аварій розшукували водіїв, які тікали з місця ДТП, 207 шоферів-утікачів знайшли (77% розкриття).
У Луцьку за 2017 рік трапилось 1065 автоаварій, з них 204 – з постраждалими. За 10 місяців 2018 року в обласному центрі Волині вже було 893 дорожньо-транспортні пригоди, з яких 194 – із постраждалими.
Цьогоріч на дорогах Волині загинуло 90 людей, з них 11 – у Луцьку.
До слова, Україна увійшла в десятку країн Європи з найбільшою смертністю в ДТП. Рейтинг країн світу за смертністю в ДТП оприлюднила дослідницька організація World Life Expectancy.

1. ТРАГЕДІЯ У ПРИЛІСНОМУ
2 серпня 2017 року у селі Прилісному Маневицького району 42-річний маневиччанин за кермом вантажівки MAN в’їхав у лавку, де сиділи троє неповнолітніх. Двоє дівчат загинули. Водій перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Водія визнано винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб, та залишенні потерпілих у небезпеці (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 3 ст. 286, ч. 1 ст. 135 Кримінального кодексу України).

Вироком Маневицького районного суду винуватцю дали 9 років позбавлення волі та позбавили права керувати транспортними засобами на 3 роки.

Не погодившись із рішенням суду, обвинувачений оскаржив його в апеляційному порядку, проте, дослухавшись до доводів прокурорів, Апеляційний суд Волинської області залишив рішення суду в силі.
2. МАРШРУТКА ЗАЧЕПИЛА ДЗЕРКАЛОМ
3 січня 2018 року в селі Липини під Луцьком маршрутка 9-А збила 65-річного пішохода.

Водій не визнав своєї вини. Вину довели слідчі. Суд визнав маршрутника винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, та призначив йому покарання: 3 років та 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами протягом 3 років.
3. ПІД КОЛЕСАМИ ТРАКТОРА

17 жовтня 2017 року в селі Пульмо Шацького району 48-річний місцевий мешканець наїхав на нерегульованому переході на 6-річну дівчинку.

Від отриманих травм дитина загинула на місці.

Вирок суду – позбавлення волі зі встановленням випробувального терміну (так зване умовне покарання).
4.ЗАГИНУЛА БАГАТОДІТНА МАТИ
12 червня 2018 року у селі Журавники на Горохівщині автомобіль на смерть збив 35-річну матір трьох дітей .

Постраждала померла на місці.

Справа перебуває на розгляді в суді.
5. ЗБИВ ПРИЧЕПОМ
31 травня 2018 року в селі Острівок Володимир-Волинського району 8-річного хлопчика збив 60-річний водій вантажівки МАЗ .

Дитина від тяжких травм померла.

Шофер з місця події втік.

Розслідування справи триває.
6. СМЕРТЬ НА ПРОСПЕКТІ ВІДРОДЖЕННЯ…

У Луцьку автопригоди трапляються доволі часто.

2 липня 2018 року на проспекті Відродження водій «Мерседеса» збив 61-річну жінку за кілька метрів від пішохідного переходу . За кілька годин вона померла у лікарні.

Вирок – позбавлення волі зі встановленням випробувального терміну.
7. …І НА ПРОСПЕКТІ СОБОРНОСТІ
27 вересня 2017 року в Луцьку на проспекті Соборності 42-річний лучанин, водій однієї зі служб таксі, на смерть збив 34-річного пішохода . Постраждалий помер від травм.

Вирок – позбавлення волі із встановленням випробувального терміну.
8. ПЕРЕБІГАВ ДОРОГУ
29 липня 2018 року на проспекті Відродження у Луцьку 25-річний водій «Мазди» на смерть збив 34-річного пішохода, який перебігав дорогу не на «зебрі». Від отриманих травм постраждалий помер.

За фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого, слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України.

27 вересня 2018 року справу скеровано в суд.
9. ЙШЛИ ЛІКАРІ З СЕМІНАРУ…
15 березня 2018 року в Луцьку на вулиці Карпенка-Карого водій авто «Рено Дастер» збив на смерть 70-річну жінку. А інша, якій 64 роки, потрапила до реанімації.

Справа перебуває на розгляді в суді.
10. ПОТРАПИЛА ПІД КОЛЕСА У 75 РОКІВ
3 листопада 2017 року поблизу цукрового заводу автомобіль «Фольксваген» збив на смерть 75-річну жінку, яка намагалась перебігти дорогу.

Справа перебуває на розгляді в суді.
Єлизавета НАХАМЕЦЬ
Передрук заборонено.














Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не топ?!
Відповісти
Самий небеспнчний транспорт маршрутні таксі автобуси зношені не ремонтовані добивають до ручки 11 ДТП ПРАТ Луцьке АТП 10701 перевозять пасасажирів жодному постраждалому компенсацій і страхова компаня їхня теж не виплачує .Спочатку кошти на лікуванні потім на суди і так роками ніхто ,нічого не отримує з травмовпних пасажирів,їх 76 громадян Луцька.Міська рада поновлює контракти з аварійним транспортом.Податкіа не платять фіктивно збиткові розпорошені по підприємцях , квитків не видають, а квиток є гарантією страхування для пасажира цього ніхто не знає з Лучан.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні