«Покажіть приклад, як вести чесну гру», – очільник волинського Нацкорпусу до «Батьківщини»

0
-11
«Покажіть приклад, як вести чесну гру», – очільник волинського Нацкорпусу до «Батьківщини»
Волинська обласна парторганізація всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» прокоментувала появу у ЗМІ агітаційної публікації зі світлиною бійця «Азову» Андрія Лисенка.

Про це йшлося у понеділок, 5 листопада, на прес-конференції волинської «Батьківщини».

Нагадаємо, луцькі активісти партії «Національний корпус» та громадської організації «Національні дружини» в офісі Волинської парторганізації ВО «Батьківщина» вимагали пояснень, чому «батьківщинівці» піаряться на бійцях АТО без їхньої згоди.

У коментарі інтернет-виданню «Волинь24» перший заступник голови обласної партійної організації «Батьківщини» Андрій Козюра розповів, що всеукраїнська організація вибачилася перед атовцем Андрієм Лисенком тільки тому, що його фотографію використали журналісти видання, яке очолює член цієї політичної сили.

«Волинська, так само, як і всеукраїнська «Батьківщина», партійного відношення до цієї газети не має. Маю на увазі, що це не партійне видання. Це видання місцевої газети Кіровограда, одним із засновників якої є людина, яка є членом партії «Батьківщина». У цій статті, до якої прикріплено це фото, немає жодної агітації за Тимошенко, проти неї. Там констатація факту, що в армії є проблема з комплектацією контрактників. Але в силу того, що Андрій Лисенко заявив, що його фото використали без дозволу, всеукраїнська організація вибачилася перед ним, тому що керівником того видання є член «Батьківщини», – сказав Козюра.

Під час прес-конференції перший заступник голови обласної партійної організації ВО «Батьківщина» зачитав заяву від імені парторганізації.
Андрій Козюра
Андрій Козюра

Коментуючи те, що відбулося, для інтернет-видання «Волинь24», очільник політичної партії «Національний корпус» на Волині Андрій Д’яченко сказав, що ситуацію вичерпано. Крім того, він закликав усіх представників політичних сил не спекулювати на імені людини, яка воювала.

«Вочевидь, якийсь партійний функціонер з «Батьківщини» помилився. Але вони вибачилися, тому конкретно цей інцидент вважаємо вичерпаним. Ми хочемо звернутися до всіх політичних сил, аби вони не спекулювали нашим ім’ям, бо представлятися «азовським брендом» може тільки та людина, яка зі зброєю в руках воювала у нашому підрозділі», – зазначив Д’яченко.

На прес-конференції Андрій Козюра повідомив, що волинська організація «Батьківщини» закликала всіх керівників обласних політичних організацій підписати меморандум про незастосування «чорних» технологій та силових провокацій під час місцевих виборів 23 грудня 2018 року та президентських виборів 31 березня 2019 року.

Однак Андрій Д’яченко сказав, що наразі не підписуватиме документ, бо вважає, що «Батьківщина» – це «не та партія, яка характеризується абсолютною чесністю гри».

«Нам цікаво, чи немає там ніякого спекулятивного моменту. Бо тут така цікава історія, як з Притулою: подобається Сергій Притула – тисніть «лайк», підтримуєш закон – підпиши меморандум. Знайдіть мені політичну партію, яка скаже, що буде робити вибори не по закону. Але ми хочемо розібратися в цій ситуації. Можу сказати, що ми готові максимально чесно діяти на виборах і контролювати, чи чесно буде відбуватися політичний процес. Ми точно не будемо займатися підкупом, шантажами. Мені б дуже хотілося, аби люди, які ініціюють такий меморандум, першими показали приклад, як чесно вести політичну боротьбу», – зазначив Андрій Д’яченко.

Нагадаємо, раніше у конфлікт із волинською «Батьківщиною» вступив український телеведучий та актор Сергій Притула. Він обурився тим, що партійці використали його ім'я для своєї реклами.
Андрій Д’яченко
Андрій Д’яченко
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні