Сморід у Луцьку: розповіли, чи «запахне» місто по-новому

1
8
Сморід у Луцьку: розповіли, чи «запахне» місто по-новому
У Луцькраді розповіли, як закрити питання поширення неприємних запахів у обласному центрі Волині.

Про це стало відомо у вівторок, 23 жовтня, під час оперативної наради Луцької міської ради.

Нагадаємо, голова ОДА Олександр Савченко ініціював обстеження діяльності КП «Луцькводоканал» в частині додержання умов, встановлених дозволом на спецводокористування.

Так, начальник відділу екології міської ради Анатолій Гламазда розповів, як у Луцьку борються із неприємним запахом.

«Були обстежені місця найбільш імовірних джерел походження неприємних запахів, проведено аналіз отриманої інформації від різних установ та організацій щодо можливості причетності окремих підприємств як на території міста, так і на прилеглих територіях до утворення неприємні запахів», - розповів Гламазда.

З його слів, також були проведені лабораторні дослідження атмосферного повітря під час виникнення неприємних запахів у місті, а також на межі санітарно-захисної зони полів фільтрації ПрАТ «Гнідавський цукровий завод» та очисних споруд КП «Луцькводоканал» поблизу селі Липляни.

Так, за результатами цих лабораторних досліджень перевищень гранично допустимих концентрацій встановлено не було.

Натомість секретар Луцькради Григорій Пустовіт заявив, що неприємні запахи у місті можуть поширюватися через скидання до каналізації Луцька решток тварин та зливання гноївки.

Такі порушення, за словами заммера, роблять жителі прилеглих до Луцька сіл. А відтак доручив керівництву КП «Луцькводоканал», представникам муніципальної варти міста та екологічної служби проконтролювати, або накласти штраф на порушників.

«Це вбиває всі мікроорганізми, які мусили б боротися з відходами. Звичайно, якщо мешканці навколишніх сіл, які користуються нашою каналізацією, будуть далі руйнувати каналазаційну систему Луцька, то нам доведеться попрощатися», – заявив секретар мерії.

«КП «Луцькводоканал» розглядає пропозицію щодо встановлення генератора озону повітря на КНС №2, яка знаходиться в центрі Луцька. Через неї проходить 45% міських каналізаційних стоків, що додатково забезпечують очищення повітря», – додав посадовець.

З його слів, ці проведені заходи та впровадження нових технологій можуть вирішити проблему поширення неприємних запахів у місті.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Закрийте в Зміїнці бойню і проблема буде закрита раз і назавжди.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні