Перевізники погрожують лишити лучан без маршруток

16
2
Перевізники погрожують лишити лучан без маршруток
Луцькі перевізники заявили, що працюють тільки через те, що надіються на найближче підвищення вартості проїзду в місті.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради у середу, 17 жовтня.

Нагадаємо: Луцькі перевізники стверджують, що в обласному центрі Волині потрібно підняти вартість проїзду до семи гривень.

Після цього лучанин Федір Товстанюк зареєстрував петицію проти такої заяви перевізників. Лише за дві доби петиція проти підвищення вартості проїзду в маршрутках Луцька набрала 401 голос при необхідних 300.

Так, директор приватного акціонерного товариства «Луцьке АТП 10701» Сергій Дьомін розповів, що перевізники працюють тільки тому, що надіються, що найближчим часом піднімуть вартість проїзду.

«У нас навіть при ідеальній роботі підприємства заробітна плата водія не може перевищити більше 150 доларів. При багатьох зверненнях громадян, які перш за все вказують на недоліки нашої роботи ми прикладає всіх зусиль, щоб перевезення стало кращим. Але це нереально, бо ми працюємо собі у збиток», - розповів перевізник.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Банка з шпротами і лопатою в спину: лучани масово жаліються на маршрутки

Він додав, що молоді водії не хочуть працювати за 4500 тисячі гривень заробітної плати. Більшість з них їдуть на заробітки за кордон – у Естонію, Латвію, де мінімальна зарплата, за словами Дьоміна, більше пів тисячі євро.

«Лучани не можуть очікувати покращення, бо ситуація тільки погіршується. Коли запроваджували тариф 5 гривень в нього закладався граничний розмір вартості пального – 23 гривень, а зараз вона становить більше 30-ти гривень. Більшість маршрутів зараз є нерентабельними. Ми працюємо тільки через те, що завтра можуть підвищити вартість проїзду», - заявив перевізник.

Натомість, член виконавчого комітету Ігор Алєксєєв зазначив, що йому не подобається ультиматум перевізників, мовляв не можна лучан лишати без маршруток тільки через те, що мерія не підвищує вартості проїзду.

«Перш ніж складається враження, що ми ставимо ультиматум, ми попереджаємо владу. Перше звернення було десь чотири місяці. Те, що ми звертаємося до суду – це не від хорошого життя. У нас просто немає грошей існувати», - пояснив Дьомін.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так як в Європі по 1 долар. Тобто 28 грн тоді і якість перевезень буде краще . За 5 грн вимагають сервіс . Ходіть пішки
Відповісти
Відберіть в них ліцензію на перевезення і побачите як зміниться їхня риторика.Не хочуть возити -нехай валять з ринку перевеень ,а влада нехай зробить щоб "рогаті" їздили допізна
Відповісти
Давайте тролейбуси випускайте на дороги! А ті перевізники нехай своїх водіїв возять!
Відповісти
А в конверті скільки зверху?
Відповісти
"Коли запроваджували тариф 5 гривень в нього закладався граничний розмір вартості пального – 23 гривень" КОЛИ ДЗВИЗДІТИ ПЕРЕСТАНЕШ ?
Відповісти
Давно пора прибрати ті смердячі маршрутки з вулиць міста!
Відповісти
Лишити лучан без маршруток? Так пофуй,шо аж невдобно
Відповісти
А чи знають ті перевізники, які хочуть підняття ціни на проїзд, що зарплата педагогів, які навчають та виховують їхніх дітей у школах і садках, сьогодні така ж як при вартості проїзду ще по 3грн?!!!! Зупиніть всі маршрутки і закрийте всі навчальні заклади, нехай перевізник сам навчає і виховує дітей своїх водіїв. А може краще попросити наших депутатів не піднімати ціни на пальне, комуналку і т. п. та подумати не про свої кишені, а про народ???
Відповісти
а у нас є гроші щоб існувати?ми взагалі ходимо на роботу за 3800грн
Відповісти
Нехай ідуть, більше пішки начну ходити
Відповісти
Можна підняти ціну на гривню, але коли вже міська рада розбиреться з талончиками в кінці маршруту водій відірвав десять талончиків спалив ,записав в журнал 10людей,а перевіз 60 ось тут треба розібратись і податок платити нормально ,особисто знаю водія маршрутки ізнаю їхні схеми ,зараз водій за день має в середньому 800-1000 гр в день вони будуть і далі скиглити менше має навіть власник маршрутки.
Відповісти
А хай відмовляються, поставлять в гаражах і хай догниває те гамно на чому возять
Відповісти
Вже давно потрібно було встановити електронні автентифікатори і зробити проїздні для людей, тоді б змогли моніторити пасажиропотік, найбільш проблемні зони при перевезеннях, ну і звісно було б видно реальний дохід перевізників. Хто знає скільки кладуть собі в карман водії, бо за 150 доларів там явно ніхто б не працював. Ціна перевезення дійсно не така вже і висока, але потрібно враховувати, що і якість маршруток також дуже погана. Міській владі вже давно пора було закупити великі автобуси для міста, тим паче в нас у місті їх виготовляють, але на жаль влада завжди хоче зекономити і купує всяку рухлядь. Як я бачу, в нас нічого не зміниться в найближчі роки, так як будуть всі ті ж старі, роздовбані богдани,обвішані занавісками та іконками, як і 10 років тому, ціни будуть лише зростати, а сервіс стоятиме на місці, бо водії майже ніколи не їздять по графіку, не можуть, чи не хочуть держати свої маршрутки в чистоті і їздити нормально, а не як в нід фор спід, обганяючи один одного, щоб забрати собі наступних пасажирів.
Відповісти
За усіма законами ведення бізнесу спершу здійснюються капітальні вкладення, вдосконалення і т.д. а потім починається період окупності інвестицій. Перевізники говорять, що не можуть підвищити якість послуг через брак коштів, але це дуже схоже на таке "будемо продавати споживачам продукцію з неякісної сировини за високими цінами, заробимо на якісну сировину і можливо колись почнемо з неї виготовляти". Ну якось так... На мою думку, для ввічливості водія, дотримання графіку руху і чистоти в салоні не потрібні додаткові кошти.
Відповісти
Зажрались суки маршручики! Мало того шо ходять ввечері хреново, так ще й бабла захотіли підераси! А їзда в тих консервах це стрес постійний, трясеться, свистить, тріщить...
Відповісти
Тоже мені налякали. Я тепер нізащо не сяду в маршрутку після вчорашньої поїздки.Водій 11 маршрутки устроїв гонкі з 12 маршруткою. Так необержно я не їздила ніколи,сьогодні всі руки в синцях від ударів. За свої ж гроші я маю терпіти таке.вони 5 грн не достойні. Хрєн вам,а не 7!!!!
Перевізники башку включайте хоть інколи!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні