Юна волинянка вміє орати та мріє стати механізатором. ФОТО

2
4
Юна волинянка вміє орати та мріє стати механізатором. ФОТО
Аліна Никитюк з Пустомитів Горохівського району мріє стати механізатором.

URSUR — ​улюблений «компаньйон» дівчини, яка народилася і виросла в сім’ї відомого в Горохівському районі фермера Віктора Нікітюка, пише газета "Волинь-нова".

Жителі Пустомитів часто бачили її ще змалку на батькових руках за кермом потужної машини.

Аліна — ​«жайворонок». Вона прокидається, ко­ли поля ще вмиваються росами, а тато вже їде на роботу. Нікітюки — ​одні з тих сміливців, котрих у районі знають як успішних фермерів. Пам’ятаю, як 18 літ тому розповідала про Павла — ​старшого сина Оксани Леонідівни та Віктора Федоровича.

Тоді в Пустомити приїхали журналісти, щоб подивитися на хлопця, який у сім років умів керувати комбайном, у вісім — ​молотив гречку, а в десять вийшов на хлібну ниву. Газетярі й телевізійники дивувалися з Павлика, який замість ганяти м’яч з ровесниками із задоволенням допомагав батькові, а коли той їхав у поле на світанку без нього, навіть плакав від образи.

Тепер 26–річний Павло Вікторович Нікітюк успішно керує власним фермерським господарством «Золотий сніп». Молодий господар оженився. Разом із дружиною Тетяною хазяйнує у своєму домі, що у Вільхівці, та на сотнях гектарів землі. У хліборобського подружжя підростає син Захарко. Скоро йому виповниться два роки, і, судячи з того, як дитина задивляється на техніку, буде наслідувати свого дідуся й тата.

Про Аліну Нікітюк я дізналася від начальника управління регіонального розвитку райдержадміністрації Миколи Панасюка. Сімейство застала за роботою: Віктор Федорович був у полі. Дружина поралася по господарству, попутно розповідаючи про родинні справи.

Раділа, що вже має свою сім’ю донька Надія, і часто приїжджає до батьків із Білорусі. На вихідні поспішає додому й 20–річна Наталія — ​студентка Луцького національного технічного університету, майбутній бізнесмен. Тринадцятилітня Ірина навчається у восьмому класі в школі села Пустомити. А найменша Яна, хоч і має лише п’ять літ, зате у двох величезних теплицях, де ростуть помідори й огірки, вже допомагає дорослим збирати урожай.

Аліна зізнається, що найбільше їй подобається порядкувати біля техніки та обробляти трактором URSUR  150 гектарів землі, на якій хочуть посіяти озимину. Після закінчення дев’ятирічки дівчина вступила в заочні класи при Горохівській загальноосвітній школі І — ​ІІІ ступенів імені Івана Франка.

За словами заступника директора з навчально–виховної роботи Руслани Гладишкевич, вона — ​найстаранніша зі своїх ровесниць. Тим часом сама Аліна з нетерпінням чекає на своє 18–ліття. Не для того, аби стати старшою, а щоб нарешті вступити до автошколи, отримати права водія і стати механізатором, як її батько та брат.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну що скажеш, молодці
Відповісти
Орати всі баби вміють, треба лише довести їх до істєрики.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні