Волиняни захищають священика, який відмовився ховати дитину. ВІДЕО

10
2
Волиняни захищають священика, який відмовився ховати дитину. ВІДЕО
Жителі села Озеро Ківерцівського району перекрили дорогу міжміського сполучення з Луцьком.

На протест вони 30 вересня у відповідь на публікацію у районній газеті «Вільним шляхом» матеріалу про настоятеля Свято-Покровського храму УПЦ Михайла Журомського, пишуть ІА "Волинські новини".

Нагадаємо: У селі на Волині священик відмовився ховати дитину, хрещену в Київському патріархаті

Участь у блокуванні траси взяли понад 50 людей. Вирішити ситуацію вдалося за участю поліції.

«Жителів села було не дуже багато – 10-15 людей. Було багато приїжджих. Людей обурила стаття, яка була опублікована в районній газеті «Вільним шляхом». Вона стосувалася настоятеля храму отця Михаїла», - розповідає сільський голова Юрій Беденюк. Чоловік додав, що люди вважають матеріал наклепом і зверталися в редакцію газети.

«Вони зверталися в газету, а відповідь не надійшла. В суботу газета виходить, не отримавши відповіді, люди в неділю перекрили трасу орієнтовно на півгодини. Після цього приїхали представники поліції і було розблоковано трасу. Людьми було погоджено, що в наступну неділю проведуть збори в місцевому будинку культури», - зазначає голова сільської ради.

Як розповів настоятель Свято-Покровського храму УПЦ отець Михайло Журомський, люди написали звернення, де вказали правдиві свідчення про цю історію, однак таку позицію ігнорують.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Чужа, або Регіна не з того патріархату. РЕПОРТАЖ

«Люди вийшли, щоб захистити правду, бо в районній газеті і на телебаченні показали брехню. Люди написали звернення, написали правду, а цього ніхто не хоче опубліковувати - не в районній газеті, не в районній адміністрації», - зазначає священик.

«В статті оклеветали священика, а люди хочуть почути правду, щоб це висвітлили. Те, що написали в газеті – бруд і розпалювання міжконфесійної війни», - наголошує отець Михаїл.

В селі обурені таким ставленням до священика. Люди запевняють, що на настоятеля Свято-Покровського храму УПЦ Михайла Журомського зводять наклеп.

«Пан Недільський (редактор газети «Вільним шляхом» - Ред.) приїхав в село і, не вислухавши думки нас – селян і парафіян, які ходять до церкви, тільки взяв до уваги сторону циган, опублікував неправдивий матеріал», - зазначає жителька Озера Ірина Хомич, яка брала участь у перекритті дороги.

«Батюшка запитав, чи має сім’я свідоцтво про хрещення, бо він цю сім’ю не знає, попри те, що в храмі править вже понад 20 років. Йому відповіли, що дитину хрестили в луцькому соборі, на що батюшка порекомендував звертатися до Київського патріархату», - зазначає жінка.

«Ми пішли на захист батюшки. Нас, парафіян, обурило, що такими словами називають батюшку. Люди звертаються до батюшки і він ніколи нікому не відмовляє. І в цьому випадку він не відмовив. Він попросив просто свідоцтво про хрещення, яке йому не надали», - розповідає Ірина Хомич.

Парафіянка розповідає, що люди зверталися в редакцію газети, в районну адміністрацію і в районну раду. «Застпуниця голови районної ради Тамара Чигрин нам пообіцяла, що наше звернення, яке ми напишемо, опублікують в газеті. Ми - прості люди, які висловили свою думку. Були умови, що якщо стаття не вийде – ми перекриємо трасу», - наголошує жінка і додає, що батюшка завжди на своєму місці і виконує свої обов’язки, і свої канони.

Наступним кроком парафіян стануть збори, які планують організувати в прийдешню неділю в Будинку культури села Озеро. На збори запросять парафіян, представників Ківерцівської районної ради та адміністрації. Разом з тим, поспілкуватись із селянами запросять і Василя Недільського – керівника редакції Ківерцівської районної газети «Вільним шляхом».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
так все-таки відмовив пописько поховати. то хто бреше ?
Відповісти
РПЦ не місце в Україні, коли російські війська вбивають українців та окуповують українську землю. Ганьба цим селянам.
Відповісти
В шию вам мудакам треба було дати за перекриту дорогу. Замість мізків в голові не вата, а гірше - кал.
Відповісти
На березу урода.
Відповісти
Як хрестити то їздять по «гарних» великих соборах, а як поховати то то на місці йдуть УПЦ. В кп ніхто не йде!
Смерть - всеж таки страшно ходити куди попало.
Відповісти
Розкол не змивається навіть мученецькою кровю...!
Відповісти
Кп - розкол
Відповісти
Перешкоджання руху- тюрма! Це закон!
... Збрехав, хто маніпулює масами- тюрма! І це має бути Законом!!! От тоді попи й підуть по світу....- звичайно ж красти і вбивати, бо іншого не знають!(
Відповісти
Рідкісні довбо**би!!!
Відповісти
Попи як влада - перші брехуни, злодії та вбивці!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні