На Волині знайшли труп дикого кабана

0
10
На Волині знайшли труп дикого кабана
Поблизу села Валер'янівка Рожищенського району на Волині виявили мертвого дикого кабана. Існувала підозра, що загибла тварина була хвора на африканську чуму.

Про це 23 вересня повідомив голова президії Рожищенської РО УТМР Іван Лукасевич Головному управлінню Держпродспоживслужби у Волинській області, інформує прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області.

З метою встановлення причини загибелі дикого кабана, фахівці провели епізоотичне обстеження та відібрали проби патологічного матеріалу - трубчасту кістку.

Відібрані проби направили до Львівської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини для дослідження на наявність вірусу АЧС. Втім підозра на захворювання не підтвердилася, адже результати дослідження від'ємні.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Африканська чума «ламає зуби» об волинські ліси. ФОТО

Ветеринарні фахівці району 24-25 вересня провели подвірні обходи сіл Валер’янівка, Ольганівка, Рудня за результатами хворих та підозрілих у захворюванні тварин не виявлено.

Також спеціалісти проводять роз’яснювальні бесіди про небезпеку і методи запобігання виникнення даного захворювання.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні