Як дуже хочеться, то можна: у Луцькраді розповіли, як отримав керівну посаду син відомого пастора

8
-1
Як дуже хочеться, то можна: у Луцькраді розповіли, як отримав керівну посаду син відомого пастора
У вівторок, 19 вересня, інтернет-видання «Волинь24» опублікувало інформацію про те, що депутат Луцькради викрив схему призначення на керівну посаду сина відомого пастора. У ній ми посилалися на допис депутата Луцької міськради Павла Данильчука, в якому він стверджує: призначивши начальником відділу державного архітектурно-будівельного контролю мерії Владислава Троцясина відомого луцького пастора Ярослава Троця, Луцька міська рада «нагло порушила законодавство».

Уже наступного дня, 20 вересня, Луцька міськрада у колонці новин поширила інформацію під назвою «Владислава Троця законно призначили на посаду начальника відділу державного архітектурно-будівельного контролю міської ради». Це повідомлення підписане відділом кадрової роботи й нагород.

У ньому йдеться, що Владислав Троць справді подав документи на конкурс, які не відповідають вимогам до кандидатів. Адже щоб стати в мерії керівником відділу, потрібно мати стаж роботи за фахом на державній службі на керівних посадах не менш як 3 роки або стаж за фахом на керівних посадах в інших сферах управління не менш ніж 5 років. А Владислав Троць, який народився 28 квітня 1995 року, у 2018 році щойно закінчив Луцький національний технічний університет за спеціальністю «Будівництво та цивільна інженерія». Досвіду роботи – нуль, тож відділ кадрової роботи й нагород міськради повідомив Троця, що він не має права брати участі в конкурсі.

Але члени конкурсної комісії вирішили таки допустити юнака до складання екзамену. Зробили вони це на підставі пункту 17 «Порядку проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців». У ньому зазначено: «Якщо кандидат наполягає на участі у конкурсі за даних обставин, він допускається до конкурсу, а остаточне рішення приймає конкурсна комісія».

Відділ кадрової роботи і нагород Луцькради стверджує, що Владислав Троць наполіг на участі в конкурсі, а «члени конкурсної комісії одноголосно прийняли рішення допустити його до складання іспиту на заміщення вищевказаної вакантної посади». Його він успішно склав.

Виявляється, син луцького пастора не тільки вміє грати на кларнеті, про що пише в автобіографії, а ще й має «ґрунтовні та глибокі знання у сфері архітектурно-будівельної діяльності». Їх, як стверджують у міськраді, виявили під час співбесіди. Щоправда, чи самі члени комісії проводили співбесіду, чи запрошували для цього спеціально підготовлених спеціалістів архітектурно-будівельної діяльності, не зазначають.

«Враховуючи високий рівень знань, він був рекомендований одноголосним рішенням членів конкурсної комісії секретарю Луцької міської ради, виконувачу повноважень міського голови для призначення на посаду начальника відділу державного архітектурно-будівельного контролю міської ради», – повідомляють із мерії.

Отже, Павло Данильчук помилився: призначення талановитого кларнетиста на керівну посаду в міськраді відбулося без порушення закону.

Але відповідь, яку дав депутатові міськради відділ кадрової роботи і нагород, наводить на певні роздуми.

Виходить, кожен, кого не допускають до конкурсу на заміщення вакантної посади в міськраді, може написати заяву, в якій наполягати на своїй участі. Для цього в мерії навіть бланки спеціальні заготовлені.

А далі все вирішуватиме комісія. У випадку із сином відомого луцького пастора до її складу увійшли: заступники мера Григорій Недопад (голова комісії), Юрій Вербич і Костянтин Петрочук, а також директор юридичного департаменту Наталія Юрченко.

Про проведення співбесіди в законодавстві нічого не йдеться. Але, вочевидь, саме на ній встановлюють, чи «ґрунтовні й глибокі» знання кандидата у профільній сфері чи галузі.

Тому порада всім випускникам луцьких вишів: якщо ви добре вчилися і маєте бажання працювати в міській раді на керівній посаді – стежте за оголошеннями в газеті «Луцький замок». Раптом хтось внаслідок корупційного скандалу звільниться за власним бажанням – маєте шанс подати документи, написати заяву з наполяганням на участі в конкурсі, а далі – успішно скласти іспит, показати «ґрунтовні й глибокі» знання за заданим профілем на співбесіді і стати великим начальником.

Доведіть, що не тільки син луцького пастора може пройти цей шлях.

Це ж так просто!

Святослав ЛЕСЮК

Р.S. Сам Павло Данильчук 20 вересня у «Фейсбуці» так прокоментував пояснення мерії:

«З цього повідомлення ми дізнались:

1. Міська рада визнала, що допустила людину до складання іспиту, попри невідповідність поданих документів на займану посаду.

2. Ми відкрили Постанову Кабінету міністрів «Про затвердження Порядку проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців», на пункт 17 якої посилається міська рада і дізнались, що «Особи, документи яких не відповідають встановленим вимогам, за рішенням голови конкурсної комісії до конкурсу не допускаються». Тобто голова конкурсної комісії, а в нашому випадку перший заступник міського голови Недопад Г.В. мав прийняти відповідне рішення. З цим рішенням мав ознайомитись конкурсант Троць В.Я. і після цього писати заяву щодо наполягання на участі в конкурсі. Але як це можна було все поєднати під час одного засідання комісії, яке відбулось 11.07.2018 і де рішення Недопада, яке його забов'язує зробити той же 17 пункт Постанови? Хіба Троць наперед знав, що йому буде відмовлено в участі і підготував відповідну заяву та сидів за дверима, де проходила комісія, або ж все було наперед сплановано.

3. Також міська рада офіційно повідомляє, що колишній начальник даного відділу Юрій Маслюк звільнився «у зв'язку із корупційним скандалом». У відповідному розпорядженні міського голови цього щось не зазначено, тож цікаво дізнатись від керівництва міськради, що це за корупційний скандал і чи виправдано призначати людину без досвіду на таку корупційно небезпечну посаду».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Син вовка є вовк, а син професора (пастора), може бути бараном. Діти відомих батьків часто вважають (так виховуються - з раннього дитинства у їхню свідомість закладаються нічим не виправдані амбіції), що їхнім боржником є чи не цілий світ.
Відповісти
В тому відділі є цілий букет гарних і талановитих, а також вже працюючих не один рік і більш кваліфікованих працівників, які більш достойні, ніж цей вискочка герой, якому тільки вручили диплом про закінчення. Йому як мінімум три роки працювати і практикувати, щоб знати всі нюанси і нормативи, а також правильно їх застосовувати. Виникає ще питання чи не спеціально зроблений скандал з Маслюком, бо знаючи цих( віруючих ), яким Бог, як вони стверджують прощає все, то можна ставити великий знак питання про те чого тільки він брав участь у конкурсі. Знаю я їх віру в те, що збиваючи людей і будучи напідпитку за кермом, завше порушуючи починають просити і казати, що бач кається і він нівчому не винен, то може вже пора відповідати за свої діла і не переступати інших людей, Бог казав, Кесареві кесареве, а Богу Боже. Досить маніпулювати людьми ні стида ні совісті!!!
Відповісти
це не міська рада а зоопарк з мавпами у піджаках
Відповісти
а скільки коштує таке "тверде наполягання" у твердій валюті ?
Відповісти
В місті мера немає вже 1.5 року, а всіх пацан хвилює)
Відповісти
Скільки в міськраді запасних виходів???))))))))
Відповісти
Вчора бачив ЦЬОГО біля міськоади... Так він СТРАШНИЙ як атомна війна!!!!!!, як усі штунди!!!!!!!(
Відповісти
А там і Денисюкові підростуть обдаровані)) не зря світилися на благодійному сніданку і здала ця ніщета разом з троцьом по 1000 грв. Більше проїдають в фелічіті в обід)
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні