--> У центрі туризму, спорту та екскурсій не хочуть, аби Бальбуза очолив заклад | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У центрі туризму, спорту та екскурсій не хочуть, аби Бальбуза очолив заклад

5
0
У центрі туризму, спорту та екскурсій не хочуть, аби Бальбуза очолив заклад
На редакційну пошту інтернет-видання Волинь24 звернулася Ольга Яцюк, яка нині працює заступником директора центру туризму, спорту та екскурсій управління освіти і науки Волинської обласної державної адміністрації, а також пробує свої сили у конкурсі на керівника закладу.

Нагадаємо, кандидатуру Богдана Бальбузи обрали на засіданні конкурсної комісії для проведення конкурсу на заміщення вакантних посад керівників, підприємств, установ, організацій – об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Ольга Яцюк запевняє, що конкурс провели з порушенням Закону України «Про загальну середню освіту». За її словами, Бальбуза не може отримати посаду керівника центру, оскільки має недостатньо педагогічного стажу.

За словами чиновниці, всього на посаду керівника було 4 кандидати: вона з педагогічним стажем 20 років, Дмитро Петрочук зі стажем 15 років, Богдан Бальбуза, який працював педагогом лише рік, а також чинний керівник закладу Леонід Толстіхін.

“І яким же було здивування, коли було обрано кандидатуру найменш досвідченого і без відповідного стажу та досвіду роботи – Бальбузу Богдана. Спочатку комісія допустила до конкурсу, а потім і визнала переможцем особу, яка не відповідає кваліфікаційним вимогам щодо керівника закладу освіти”, – пише обурена учасниця конкурсу.

Вона зазначила, що комісія порушила вимоги Типового Положення про конкурс на посаду керівника державного, комунального закладу загальної середньої освіти (затв. МОН України від 28.03.2018р. № 291), а також власні вимоги, які внесла в умови конкурсу.

Авторка листа написала, що посаду керівника закладу загальної середньої освіти незалежно від підпорядкування, типу і форми власності може обіймати особа, яка є громадянином України, має вищу освіту ступеня не нижче магістра та стаж педагогічної роботи не менше трьох років.

“Глибоко переконана, що колектив нашого центру, туристський актив області, педагоги, батьки та вихованці будуть обурені з приводу даного рішення”, - пише Яцюк.

Відзначимо, проект рішення про обрання нового керівника центру повинні винести на сесію Волинської облради. І вже там депутати будуть вирішувати, кого призначити керівником. Проте, перед тим це питання повинна розглянути ще одна комісія - з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму, яку очолює депутат обласної ради Петро Савчук. Рішення комісій носять рекомендаційних характер.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як вже ці покидьки від влади всіх дістали!!
Відповісти
Дуже сподіваємося, що депутати обласної ради цього беззаконня не допустять. Та і комісія освіти, де працюють нормальні депутати теж не допустить такого "безпредєлу".
Відповісти
Толстіхін з командою приватизував заклад. Не хоче дядько на пенсію
Відповісти
Цікаво, хто не дав директору Центру національно-патріотичного виховання Луцької міської ради Богдану Бальбузі втілити свою програму в життя, це теж позашкільна установа і він перший керівник, бери і працюй. Рівно стільки він зробить в ЦТСЕ. Шкода, що нормальні люди будуть задніх пасти,а центр один з найкращих в Україні. Ясно на всьому готовому можна і величатись.
Відповісти
Толку з того, що ти вчителькою 20 років працювала? Вчителька то діагноз.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні