Даремно чекали: школу в Осівцях не встигли добудувати

1
0
Даремно чекали: школу в Осівцях не встигли добудувати
У селі на Волині з нетерпінням чекали обіцяного відкриття школи, але марно: будівництво триває, діти вчаться «по-старому».

Роками селяни з села Осівці Камінь-Каширського району добивалися будівництва нової школи. Навчальний заклад у селі – у старому аварійному приміщенні. Два роки тому тут розпочали довгоочікуване та конче необхідне для села будівництво сучасної школи, пише «Полісся».

Неодноразово під час відвідин району волинські високопосадовці обіцяли громаді завершити будову до початку осені 2018 року.

Зокрема, на такій даті наголошував і попередній губернатор Володимир Гунчик. То ж усі осівчани, особливо шкільного віку, щиро вірили, що прийдешній “першовересень” нарешті зустрічатимуть не в аварійних корпусах, а у просторих новеньких класах. Однак сьогодні є зрозумілим – дану обіцянку не вдасться втілити вчасно.

Через певні затримки із фінансуванням підрядній організації, яка виконує будівельні роботи ( ТзОВ “Житлобуд-2), нерідко доводилося працювати в борг, залучати власні кошти. Тому зведення школи велося не так швидко, як того хотілося. Як наслідок, обіцянка здати заклад першого вересня 2018 року залишилося лише гарним гаслом.

Наразі будівництво активно триває. За інформацією управління регіонального розвитку та інвестицій Камінь-Каширської райдержадміністрації, на будівництво школи в селі Осівці виділено 28 млн. 260 тис. грн. Надійшло 15 млн. 751 тис. 445 грн. Загалом потреба у фінансуванні складає 31 млн. 400 тис. грн. У 2018 році на будівництво виділили 3 млн. 140 тис. грн з районного бюджету.

«Звісно, ситуація зі старою школою обридла всім. Але робота йде, не зупиняється. 26 робітників постійно працює на будові. Багато з них – місцеві. Ось зараз вкладають бруківку, облаштовують спортивний майданчик, поставили накриття (спеціальний майданчик для першого класу), облагороджують довколишню територію, утеплюється фасад. Хочеться вірити, до кінця цього року ми отримаємо нову школу і розпочнемо навчання в нормальних умовах», - каже директор школи Любов Дем’яник.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тож Гунчик він такий - обіцяв і не робив...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні