У селі на Волині добудовують нову школу: стару зводили ще за Польщі. ФОТО

1
3
У селі на Волині добудовують нову школу: стару зводили ще за Польщі. ФОТО
Нову школу у селі Любохини Старовижівського району планують добудувати вже за кілька місяців.

Батьки школярів кажуть, що тут вже не можуть дочекатися відкриття нової школи, - пише Інформаційне агентство ВолиньPost.

За словами матері двох школярів Валентини Киричук, діти не мають змоги нормально займатися фізкультурою взимку.

«Незручно дуже, школярі вчаться в дві зміни. Дитина приходить зі школи в пів шостої вечора, я біжу з роботи, щоб забрати дитину, добре, що хоч ліхтарі світять. А холодно як – то беруть навіть часом і грубки топлять», - каже жінка. Коли буде нова школа, дітям вже не доведеться тупати ногами на уроках, аби трохи зігрітися, а можна буде повністю зосередитися на навчальному процесі.

Нині школярі навчаються у старих приміщеннях, які місцеві називають «дідовими клунями», адже вони збудовані ще за Польщі. Частину класів розмістили у приміщенні сільради. Відповідно, школярі не мають ні актового, ні спортивного залу, у приміщеннях постійно холодно. Окрім того, кількість дітей у селі постійно зростає. Тож селяни сподіваються, що нове приміщення вже незабаром добудують та здадуть в експлуатацію.

На це є непогані шанси, адже поруч на подвір'ї височіє новенька триповерхова будівля – школа, яку бралися зводити ще з 2012 року, буде мати три поверхи та розрахована на 198 учнів. У приміщенні передбачили великі актову та спортивну зали, також їдальню на 66 дітей.

За словами директора фірми «Житлобуд-2», яка є генпідрядником, Леоніда Стефановича, площа школи - понад 2,2 тисячі метрів квадратних.

«На вулиці зроблені майже всі інженерні мережі. Основна маса робіт – завершити фасад та невеликий стадіон, ну і всередині школи – майже всі мокрі роботи завершені, тривають опоряджувальні роботи. На сьогодні в грошах треба 27 мільйонів гривень, аби завершити»,- каже Стефанович. Загальна ж вартість проекту за цінами 2016 року – понад 51 мільйон гривень.

«Думаю, що на 1 вересня ясно, що її ще не буде… Ми офіційно стрічку переріжемо на Миколая, а дітки підуть сюди з нового року»,- каже будівельник.

«Я бачу тут те саме, що бачив в Осівцях Камінь-Каширського району. У школі, де спокійно могли б навчатися 450 учнів розрахована на максимум 200. Це дуже зайва трата коштів. З іншого боку, ми вже нічого зробити не можемо, бо вона вже практично добудована, завершився внутрішній благоустрій», - заявив голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко.

Однак, дофінансовувати об'єкт треба.

«Тут треба ще близько 30 мільйонів. За такі кошти ми нині пробуємо побудувати школи на 200 дітей елементарно, а тут тільки на добудову. Але просять принаймні відкрити пізніше, тож є вищі шанси це зробити», - додав посадовець.

За його словами, нині зі 112 млн грн, які мали отримати у рамках траншу з ДФРР, отримали десь половину.

«Якщо буде цей 31 мільйон, то коштів має вистачити», - підсумував очільник ОДА.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нарешті добудують започатковане Клімчуком!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні