--> Школа Соробан - лідер розвитку дитячого інтелекту* | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Школа Соробан - лідер розвитку дитячого інтелекту*

0
0
Школа Соробан - лідер розвитку дитячого інтелекту*
Вченими було проведено дослідження, які довели, що вік від 4 і до 11 років – це той період, коли дитина розвивається якнайкраще. Чим більше ви закладете у дитину в цьому віці, тим кращим буде результат.

Знання не можна потримати у руках, але як підготувати дитину до школи так, щоб це було помітно оточуючим?

У Луцьку та Ковелі вже кілька років працюють школи «Соробан», в яких за унікальною японською методикою навчають дітей швидко усно додавати, віднімати та множити будь-які числа. Це дозволяє дітям розвинути образне мислення, пам’ять та загалом бути кмітливішими за своїх однокласників.



«Ми вчимо їх не тільки рахувати, а й думати, ми вчимо мислити. Досягнення учня порівнюють не з успіхами сусіда за партою, а з попередніми успіхами його самого. Для того, щоб бути успішним, потрібно докласти максимум зусиль», - переконаний Дмитро Трухін.



Важливо розуміти, що кожна дитина особлива. Якщо провести аналогію між роботою мозку та м’язів, то ми можемо побачити певну несправедливість. Чомусь гантелі спортсменам дають різні (в залежності від вагової категорії та стану здоров’я), а коли заходить мова про навчання, то у звичайній школі всіх вчать однаково. У школі «Соробан» цю проблему вирішують по-своєму.

Світ рухається у бік технічного прогресу з шаленою швидкістю. «Соробан» також не стоїть на місці.

Підхід до навчання дитини в «Соробані» разюче відрізняється від загальноприйнятої форми освіти. Вже рік у цій школі працює система штучного інтелекту, яка вираховує рівень кожної дитини і задає їй саме ті завдання, які дитина може осилити. Тобто, займаючись у групі, учні не отримують однакових домашніх завдань, вони виконують задачі відповідно до свого рівня. Це дуже велика перевага, адже зараз звідусіль чути про індивідуальний підхід до дитини і його важливість у процесі навчання.

У «Соробані» маленькі групи (до 12 дітей), але кількість учнів – не головне. Вирішальним фактором є саме система «Штучний інтелект», яка допомагає побачити кожну дитину окремо. Досягнення учня порівнюють не з успіхами однокласників, а з попередніми успіхами його самого.



Інколи дітям набридає якесь заняття… Багато хто стикався з тим, що їхній син чи донька роками ходять займатись музикою, плаванням, вишиванням тощо, але приходить момент, коли вони чомусь не хочуть далі продовжувати ці заняття. Падає продуктивність у школі, тощо.

Для того, щоб добитися успіхів, вартих уваги, потрібно працювати, впевнені у «Соробані». У житті нічого не дається легко. Школа – це також не іграшка. Буває, що діти втомлюються вчитися. Тоді їх необхідно мотивувати, і вони зацікавляться знову. Їм потрібно просто пояснити, що такі думки з часом минуть, а знання і навички залишаться з ними назавжди.

Батьків часто цікавить, чому заняття у школі «Соробан» відбуваються лише один раз на тиждень? Адже у звичайну школу ходять щодня, на спортивні секції – двічі чи тричі на тиждень.

Справа в тому, що дуже важливим у методиці школи є саме закріплення матеріалу, самостійна робота кожного учня над своїм домашнім завданням. Дитина керується не завченими алгоритмами, а щоразу шукає новий шлях.

«Наше завдання – не навчити дитину рахувати на рахівничці, а дати їй такі знання, які вона забере з собою. Мається на увазі рахунок в уяві. Для того, щоб цього досягнути, дітям необхідний час для роздумів над темою уроку. Надзвичайно важливим є також курс домашніх завдань з онлайн-тренажером. Усе автоматизовано. Це означає, що ми бачимо відповіді, які дає дитина, коригуємо їх, якщо потрібно. Домашні завдання настільки важливі, що у договорах навіть прописано, що дитину можуть виключити з групи, якщо домашні завдання систематично не виконуються. А отже, результат не буде таким, як по стандарту», ─ пояснює Дмитро Трухін.

Читайте: БУТИ ГЕНІЄМ: ЧОМУ ДІТИ, ЯКІ НАВЧАЮТЬСЯ У ШКОЛІ "СОРОБАН", СТАЮТЬ УСПІШНИМИ?

Класична ментальна арифметика в Японії передбачає вивчення всіх тем і після того роботу в уяві. В українських учнів є перевага, адже систему уже вдосконалили. Засновник школи (Юрій Новосьолов) з методистами зрозуміли, що з першої ж теми потрібно підключати й уяву. Так краще тренується мозок, а отже, й дитині більше користі.



Міжнародна школа «Соробан» є в усіх обласних центрах України та ще у 7 країнах світу (Польща, Естонія, Білорусь, Італія, Молдова, Росія). Є плани розширення і у інші країни.

Набір у групи. Важливо!

Зараз у батьків є хороша можливість записати дитину у групи на зручний для неї час та день. Завжди ближче до вересня набирають більше груп, ніж серед року. Відповідно і варіантів «на котру?» більше. У Луцьку є два офіси : один на проспекті Відродження 22в, інший – на вулиці Євгена Сверстюка, офісний центр «Фабрика», оф.311.

Пробний місяць?

«За перший місяць навчання дитина вже показує результат – читає вірш і рахує одночасно. Це можливо лише у тому випадку, якщо вона рахує образно. Коли людина читає вірш, то у неї задіяна ліва півкуля мозку. Коли ж рахує математично, працює та сама півкуля, і вона просто не зможе робити все одночасно. Наші вихованці рахують образами. А отже, з однієї «дістають» віршик, який вивчили. А в іншій – рахують.

Це видимий результат. Невидимий – десь через півроку. У дитини покращується концентрація, пам’ять. Є велика перевага – ми можемо дати батькам не одне пробне заняття, а цілий місяць. Якщо в кінці місяця батьків не влаштовує результат, то ми повертаємо кошти. Зрештою батьки нічим не ризикують. А ми у своїй методиці впевнені», ─ каже Дмитро Трухін.



Програма у школі розрахована на 2 роки. Але зупинятись не можна. Для розвитку обов’язково потрібно давати навантаження на мозок і пізніше. Якщо ви шукаєте, як розвивати дитину після «Соробану», то пропонуємо вам ознайомитись ще й з іншим проектом KidIT.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні