Луцьку школу обладнають за гроші, які призначали атовцям. ВІДЕО

0
-1
Луцьку школу обладнають за гроші, які призначали атовцям. ВІДЕО
Учасники АТО пікетували Луцьку міськраду: вимагали в чиновників не забирати п'ять мільйонів гривень, які раніше обіцяли витратити на облаштування реабілітаційного центру для військових.

Натомість депутати ці гроші вирішили витратити на обладнання для 27-ої школи.

Мовляв реабілітаційний центр запрацює не скоро. А навчальний заклад потрібно відкрити вже першого вересня. Така ідея міської влади обурила учасників АТО та волонтерів.

"Ми не проти дітей. Я заявляю відповідально. Ми тільки за дітей. Інакше, за чого ми їздили воювали? Але мова в тому, що хлопці повертаються з війни і будуть повертатись. Самі розумієте, контузії і т.д. Цей реабілітаційний центр в нормальній країні, цивілізованій країні однозначно він існує", - розповів учасник АТО Андрій Фафлей.

"Я направду вже втомилася, тому що вчора знову покінчив життя самогубством ще один чоловік. Відомо, школа потрібна, але в декого діти ніколи не з'являться, а в декого діти воїнів ніколи не зможуть сказати "тато". То що важливіше?" - зазначила психологиня Олена Звєрєва.

Учасники АТО пропонували виділити на школу гроші, передбачені на ремонт доріг та купівлю вживаних тролейбусів у Швейцарії. Однак у міській раді пропозицію відкинули.

Натомість, серетар ЛМР каже, що до вересня робіт по реабілітаційному центру не зможуть почати.

"Питання в тому, що проектно-кошторисна документація знаходиться на експертизі, експертизу проводить не Луцька міська рада, а спеціалізована організація. Експертиза відбувається протягом півтора-двох місяців. До кінця вересня ця експертиза, ми сподіваємось, що буде завершена. До кінця вересня 5 мільйонів гривень будуть лежати, просто лежати в бюджеті", - заявив секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт.

В обласній державній адміністрації також обіцяють посприяти фінансуванню реабілітаційного центру, якщо міська влада виділить гроші на школу №27.

"Якщо міська рада проголосує таким чином, ми неодмінно виділимо ці кошти і перепишемо проект рішення. І попросимо, враховуючи ситуацію, терміново скликати комісію, проведемо все через комісію і виділимо ці кошти, в вересні вони будуть проголосовані. тому що, якщо вже Ігор Петрович пообіцяв, що долучається до цього процесу, ви знаєте, як голосується в обласній раді, я не думаю, що з цим буде проблема", - зазначив радник голови Волинської ОДА Денис П'ятигорець.

Врешті більшість депутатів підтримали виділення 5 мільйонів гривень, обіцяних реабілітаційному центру, школі №27.

Відкриття такого центру для атовців було ідеєю покійного міського голови Миколи Романюка. Спершу його хотіли облаштувати на базі поліклініки №1, однак у травні цього року передумали.

Тепер на базі поліклініки атовцям хочуть надавати лише психологічну реабілітацію, а фізичну - у корпусі №2 Волинської обласної клінічної лікарні, що у селі Боголюби та в обласному госпіталі ветеранів війни.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні