Як розпочинався «Бандерштат»

0
2
Як розпочинався «Бандерштат»
У селі під Луцьком офіційно розпочався фестиваль "Бандерштат".

Гостям довелося довго стояти в черзі перед входом, очікуючи, коли охорона перевірить їх квитки та видасть браслети, ідеться у сюжеті 12 каналу.

Стартував "Бандерштат" із гутірок - бесід з відомими людьми.

Спікером однієї із них став Юрко Журавель - лідер гурту "От Вінта" та ілюстратор. Каже, що на гутірках виступає вже не вперше, і такий формат "запитання-відповіді" йому дуже подобається, як і сам фестиваль.

"Є люди, які цікавляться літературою, малюнками, українською анімацією, кіно, і це здорово. Після моєї гутірки я вже розслаблюсь, тому що поки що я напружений, а там вже почну відриватися по повній", - сказав Юрко Журавель.

Нагадаємо, на одній із гутірок виступив голова правління Голови правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Я думав, що мене заб’ють і втоплять». Зураб Аласанія на фестивалі у Луцьку. БЛІЦ-ІНТЕРВ’Ю

Уже з сімнадцятої години почала діяти основна сцена. Відкрив фестиваль молодий український гурт "Арлетт". Паралельно запрацювала урбан-сцена, її облюбували любителі важчої музики.

Неподалік від урбан-сцени розмістили наметове містечко, де активно заселяються гості фестивалю. Визнають, що "Бандерштат" має особливу атмосферу. Передусім тому, що тут заборонено вживати алкоголь.

"З гарними сподіваннями приїхали зі Львова. Відгуки чула тільки хороші, тому й приїхала", - зазначила фестивальниця Уляна.

"Я приїхав з Києва вже не перший раз. Дуже цікава атмосфера. Культурна. Великі сцени, саме українська музика, яка, мені здається, має бути підтримана саме зараз саме нами", - сказав гість із Києва Дмитро.

"З кожним разом рівень вище і вище. То тут однозначно. Пам'ятаю, як починались перші, і як зараз, то просто не порівняти", - поділився враженнями фестивальник Сергій.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: На «Бандерштаті» виступив Віктор Павлік. ФОТО

"Бандерштат" триватиме ще протягом четвертого і п'ятого серпня. Зі сторони парку на територію можна потрапити через понтонний міст, який встановили напередодні спеціально для фестивалю.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні