Іноземці подолали півсвіту, щоб прибрати скансен в Рокинях

1
5
Іноземці подолали півсвіту, щоб прибрати скансен в Рокинях
Два дні перельотів через півсвіту. З Мексики до села Рокині 21-річний Девід приїхав, аби допомогти ремонтувати музей-скансен.

Каже, що волонтерська діяльність приваблювала його завжди, а коли з'явилась можливість поїхати саме в Україну - не роздумував ні хвилини.

«Це все почалося ще в Мексиці. Ще коли я навчався у школі, я був волонтером, і мені це подобалось. Після цього я шукав волонтерську роботу у Мексиці, знайшов можливість поїхати в Україну, і вирішив спробувати, тому що Україна мені подобається», - розповів волонтер Девід Лопез-Лорес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іноземці замітали скансен в Рокинях

Разом із Девідом до музею-скансену прибули ще дванадцять студентів з семи країн світу. Для 23-річної француженки Каміль - це перший досвід волонтерства. Проте, каже, що в Україні їй дуже подобається, оскільки тут багато зелені та привітні люди. А ще додає, що Париж - чудове місто для прогулянок, але для буденного життя кращі українські міста.

Волонтери прибиратимуть будинки, викорчовуватимуть зарослі та займатимуться іншими господарськими справами на території скансену. Усього це - близько 15 гектарів.

Директор музею каже, що для нього це суттєва підмога, оскільки постійно тут працює 12 робітників, і вони не встигають виконати всю роботу.

«Будемо і парк благоустроювати, і очищати його трохи, і реставрувати наші пам'ятки архітектури, які тут є, тому що це все солом'яне, дерев'яне, потребує весь час догляду», - каже директор музею Олександр Середюк.

Волонтери працюватимуть тут протягом двох тижнів, до 11 серпня. Упродовж цього часу іноземців встигнуть ознайомити з українськими звичаями та культурою.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А молоді козаки, які там шароварами трясуть, не могли прибрати. Чи "бойовий" гопак не дозволяє їм займатись господарськими роботами? Скоро пінгвіни з Антарктиди до Луцька приїдуть в парку канали чистити. А все з-за клятих москалів, які занапастили неньку-Україну.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні