Яких працівників шукають волинські роботодавці. ВІДЕО

2
-1
Яких працівників шукають волинські роботодавці. ВІДЕО
Роботи вистачає. На волинських підприємствах та установах - 3700 вакансій. З них третина - у сфері торгівлі.

Аби познайомити роботодавців з їхніми потенційними працівниками, у луцькому міському центрі зайнятості організували бізнес-форум, - йдеться у сюжеті "12 каналу".

«Ми зібрали наших роботодавців, які мають вакансії, ми зібрали керівників навчальних закладів для того, щоб обмінятись думками, наладити нові механізми нашої співпраці, розказати про діючі наші форми роботи, які допомагають укомплектовуватись вакансіям», - розповів заступник директора Волинського обласного центру зайнятості Тарас Семенюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Польща – це просто використання робочої сили», - власниця луцьких кав’ярень Франс.уа

Підприємці кажуть, наразі знайти відповідальних працівників непросто. Зокрема й через те, що чимало волинян у пошуках кращих зарплат, їдуть на заробітки в столицю чи закордон.

«Звичайно, нам хочеться, щоб працівники до нас приходили навчені і зразу ставали в процес, це все робили. Але такого не буває. Якщо раніше я працювала тільки з молоддю, яка має там 19-20 років, які мають там більш серйозні, відповідальні, то зараз я співпрацюю зі значно меншими. Ми беремо їх, з нуля навчаємо», - зізналася Юлія Грицюк, власниця кав'ярні.

Освітяни натомість кажуть, що абітурієнти почали більше цікавитись робітничими спеціальностями. Мовляв популярність юридичного та економічного фаху падає.

«Зараз харчові технології перейшли на перше місце і воно, мабуть, так, адже їсти хочеться завжди, їсти якісну продукцію. В нас інтенсивно ця сфера розвивається в області, адже область аграрна і переробна, потребує кадрів», - каже директор Волинського коледжу Національного університету харчових технологій Ігор Корчук.

У сфері торгівлі на Волині середній рівень зарплат – 4,5 тисячі гривень. Порівняно з минулим роком, він виріс на третину. При цьому, за інформацією центру зайнятості, в області офіційно є майже 10 тисяч безробітних.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
тільки ледацюга має низьку зарплату.
Відповісти
Самі за такі зарплати працюйте "благодєтєлі".
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні