--> Навколо Луцька перевірятимуть ферми. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Навколо Луцька перевірятимуть ферми. ВІДЕО

2
-3
Навколо Луцька перевірятимуть ферми. ВІДЕО
У Луцьку продовжують визначати джерела неприємного запаху. З цією метою мають намір перевірити ферми навколо обласного центру.

Про це йдеться у сюжеті «12 каналу».

У поширенні смороду місцева влада уже підозрювала Гнідавський цукровий завод, Гірку Полонку, де немає очисних споруд, 16-ту школу, спиртовий завод, Липлянські очисні споруди тощо. Тепер взялися досліджувати ферми та домогосподарства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Сморід з Липлян до Луцька не доходить», - водоканал

«Дійсно, є підозра, що та гноївка вивозиться машинами, зливається десь в якісь посадки чи до нас в каналізаційну мережу. В Полонці в селі через хату вирощують по 4-5 свиней на продаж. Це теж питання. Де діваються залишки? от люди б'ють свиней, вивозять на ринок, а де дівають залишки?», - каже Костянтин Петрочук, заступник в.о. Луцького міського голови.

Ще одне джерело смороду - злив нечистот у каналізацію. Найчастіше у цьому звинувачують підприємства або ж самих лучан, проте цього разу помилку допустили комунальники, каже головний еколог міста. Саме через це смердить на вулиці Арцеулова.

«Підключення зливової дощової каналізації від прибудинкових територій, багатоквартирних будинків до фекальної каналізації. В результаті чого під впливом погодних умов запах із фекальної каналізації через решітки зливової піднімається в атмосферне повітря», - повідомив начальник відділу екології Луцькради Анатолій Гламазда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смердюча чи родюча: Луцька влада наполягає, що причиною смороду є зливи барди

Також головний еколог запевнив, що забудовник готовий за власні гроші ліквідувати проблему. Проте, об'єднання зливової та фекальної каналізації - уже передбачає неприємний запах.

«Взяли зливову каналізацію, під'єднали до фекальної. Вибачте, а де посадові особи були, маса господарів тут в місті було. Всі посадові особи були. Хто давав дозвіл? Ви що не знаєте, що якщо до зливову каналізацію під'єднують до фекальної це буде потім смердіти», - обурився в.о Луцького міського голови Григорій Пустовіт.

Однак, досі, можновладці обходяться лише звинуваченнями. У Луцьку і далі смердить, а жодних реальних покарань немає.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Перевірте свиноферму у с.Холопичі Локачинського району! Поголів'я понад 3000 свиней посеред села, санзона порушена, до першого будинку 200 метрів. Сморід цілодобовий, дихати нічим, сльози з очй йдуть, алергія, владі наплювати...... вони кажуть що там двісті свиней всьо ок!
Відповісти
Сама основна ферма зі смородом знаходиться Луцьк, вул. Богдана Хмельницького, 19. На морди подивишся - одні хряки
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні