--> У Маневичах перебудують музей, щоб вмістити унікальний човен | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Маневичах перебудують музей, щоб вмістити унікальний човен

0
6
У Маневичах перебудують музей, щоб вмістити унікальний човен
У Маневичах на Волині реконструюють краєзнавчий музей, щоб помістити туди човен-довбанку.

Про це у Фейсбуці написав голова Маневицької районної державної адміністрації Андрій Линдюк.

Нагадаємо, у Маневичах хотіли збудувати окремий музей для унікального човна-довбанки.

«Три роки тому Маневиччину часто показували на різних телеканал через унікальну знахідку, яку по-різному називали і моноксил, і човен-довбанка, яку датували різними історичними періодами, щодо якої і на сьогодні відсутня єдина наукова гіпотеза», - йдеться у дописі.

Було чимало дискусій як потрібно діяти: віддати комусь цю знахідку чи збудувати в Маневичах музей одного експоната. Вирішили добудувати діючий музей.

«Але справа, як виявилось не така проста. Ще півтора роки тому відділ культури РДА замовив проектно-кошторисну документацію. Але як виявилось - музей є, а от документів на нього нема. Виготовили. Далі, електроенергію музей споживає офіційно, але договірну потужність варто привести у відповідність, щоб отримати ТУ», - написав посадовець.

«Проте, за півтора роки подолано всі бюрократичні перепони, неузгодженості і маємо ПКД і державну експертизу проекту. Таким чином, начальником відділу культури Ігор Дерлюк розпочато підготовку тендерної документації для реконструкції діючого музею», - додав він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні