У Луцьку вірмени будують церкву. ВІДЕО

2
1
У Луцьку вірмени будують церкву. ВІДЕО
У Луцьку будують вірменську церкву.

Нині розробляють проектну документацію і мріють, що поруч з храмом з’явиться і недільна школа. Про це йдеться у сюжеті «Суспільного. Волинь».

Луцька міська рада навесні виділила громаді земельну ділянку на вулиці Потебні, 105 для будівництва храму. Колись тут був ринок, де продавали свійських тварин. Представники вірменської громадської організації самостійно прибрали цю ділянку від сміття, встановили знак, що тут будується церква, привезли пісок і каміння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині у двох селах будуватимуть нові храми

«Труднощі є. Тут по діагоналі іде водогін, тобто стиснені умови, тому вибір не великий. Церкву необхідно будувати в кутку, а з іншого боку плануємо в майбутньому збудувати недільну школу», - розповів голова вірменської громади Ншан Антонян.

«Церква – це не данина моді для національних меншин. Вірменська церква була років 600 назад у Луцьку. Тут була потужна громада понад 300 сімей. Віра, мова, - це є цементуючий склад. Тому ми будуємо церкву для наших дітей», - продовжує голова вірменської громади.

Камо Аветісян живе у Луцьку 35 років. Має родину. Каже, що їхня громада шукатиме спонсорів, щоб будувати храм, бо лише за кошти громади зробити це не вдасться.

Доки вірмени не мають власної церкви, вони ходять молитися до православних храмів міста.

До слова нині у Луцьку проживає 70 вірменських сімей.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
так вірмени ж християни.
Відповісти
Люба тн. віра є Нечистю та Злом! І однаково яка вона
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні