На Волині у двох селах будуватимуть нові храми

4
-4
На Волині у двох селах будуватимуть нові храми
На Волині у селах Олика та Кадише Ківерцівського району постануть нові храми: митрополит Луцький і Волинський Михаїл здійснив чин закладання капсули у фундаменти.

Зокрема в Олиці з'явиться церква Вознесіння Господнього, а у Кадиші - Преподобного Амфілохія Почаївського. Про це повідомили у Волинській єпархії УПЦ КП.

В Олиці владика відправив літургію, після чого заклав капсулу у фундамент Свято-Вознесінського храму. Потому вручив відзнаки жертводавцям.

Із архієреєм служили цуманський декан протоієрей Тарас Манелюк, настоятель парафій священик Ігор Літвінцов, духовенство місцеве, ківерцівське, горохівське та з Рівненської єпархії.

Як ідеться у повідомленні, в Кадищі під час відправи разом з усіма молився і очільник цуманської ОТГ Анатолій Дорошук.

В Олиці місце під будівництво храму освятив митрополит Михаїл 13 липня 2014 року. А у 2015-му тоді ще вікарій єпархії єпископ Володимир-Волинський Матфей (Шевчук) здійснив освячення тимчасового приміщення, де й відбуваються зараз богослужіння.

У Кадищі немає жодних відомостей про існування храму у цій місцині. Тому 12 травня, у день коли Церква особливо вшановує св. Амфілохія, цього року о. Тарас, з благословіння владики Михаїла, відправив чин заснування храму.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Кожному попу по церкві
Відповісти
да церкви ростуть як гриби. Значить вигідний бізнес ...
Відповісти
І ці всі будівництва на плечі людей заради одного безробітного попа з Тернопільської області.
Відповісти
Попівський бізнес, не більше!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні