Вночі на луцькій автостанції позносили кіоски. ФОТО

10
6
Вночі на луцькій автостанції позносили кіоски. ФОТО
Вночі на луцькій автостанції №1 знесли 5 кіосків. Власники обурені та вважають знесення незаконним.

Кіоски зносили вночі з 03:00 до 06:30 у вівторок, 17 липня. Про це інтернет-виданню "Волинь24" стало відомо з власних джерел.

Власники кіосків стверджують - про демонтаж їх ніхто не попереджав. Відтак, вони вважають знесення незаконним та написали відповідну заяву у поліцію.

"17.07.2018 р. близько 3:30 невідомі, можливо, озброєні люди, проникли на територію Приватного акціонерного товариства "Волинське обласне підприємство автобусних станцій" з метою викрадення та пошкодження чужого майна...Внаслідок таких дій підприємство ПрАТ "ВОПАС" було заподіяно матеріальну шкоду у великих розмірах, за попередніми підрахунками сума складає близько 137 000 гривень..." - йдеться у тексті заяви.

Також зазначається, що при демонтажі кіосків пошкодили лінію електромережі та підпірну стінку підземного туалету, право власноті на який зареєстровано на ПрАТ "ВОПАС".

Крім того, у тексті заяви стверджується, що земельна ділянка, яка знаходиться під автовокзалом №1 на вулиці Конякіна, 39 має цільове призначення "для обслуговування автостанції". Вона належить ПрАТ "ВОПАС" на підставі державного акту на землю виданого за рішенням Луцької міської ради та не є комунальною земельною ділянкою.

"Відтак, вважаю, що працівники Департаменту муніципальної варти Луцької міської ради, які перебувають при вчиненні вищезазначаних злочинів, є співвиконавцями та відповідно в діях останніх вбачається ознаки правопорушення, передбаченого ст. 366 КК України у частині складання та використання рішення про демонтаж торгового кіоску №13 з території автостанції із зазначенням неправдивих відомостей про приналежність такої ділянки "Автовокзал" до земель комунальної власності...", - йдеться у зверненні.

За словами власників кіосків, у поліції заяву прийняли лише з шостої спроби та після скарги на кол-центр.

У коментарі інтернет-виданню "Волинь24" керівник департаменту муніципальної варти Луцькради Юлія Сиротинська зазначила:

"Кіоски зносили на території комунальної землі. Так, ця земля є комунальною, бо автостанція вирішила не погоджувати договір оренди землі з Луцькрадою. Ті об'єкти, які зносились - у нас є розписки, люди до нас претензій не мають. Майно всередині забрали, а самі конструкції були демонтовані. З жодним ФОПом в якого проводився демонтаж конфлікту не було".

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Все вірно зробили!
Відповісти
Якщо чесно то порядок потрібно навести давно.Але ж який статус має ця муніципальна поліція,щоби вчиняти такі дії?Все має проходити у відповідності до чинного законодавства.Як зрозуміло, то АС має непоганий дохід від цих "будок-халабудок".
Відповісти
Скоро наша країна працюватиме вночі. Депутати проштовхують закони під себе вночі, кіоски зносять вночі. А чому не вдень? А тому що незаконно.знесли, менти незаконно не хотіли приймати заяву. У нас навіть порох на посту президента перебуває незаконно. У НАС ЗАКОНИ НЕ ДІЮТЬ.
Відповісти
Віджимають, забирають вночі, по європейськи.
Відповісти
Згідно вище вами написаного у пп дані кіоски розташовувались
Відповісти
Те що ви пишете це повна маячня, оскільки межі ас чітко прописані а ділянка де знаходились дані халабуди стояли на комунальній землі!
І всі пп про це знали, бо це вже бцла не перша спроба демонтажу, того “шанхаю”
Відповісти
заробляли люди на хліб можливо несплачували податки але до держави за хлібом не ходили тепер доходів немає нахуй така влада що жити мішає
Відповісти
Правильно начальника АС №1 ще посадити треба!
Відповісти
Краще б з приміщення АС поприбирали б ті буди, а то позакривали всі вікна, і щоб чекати автобус, мусиш бігати виглядати на вулицю, будь-то ніч чи будь-то негода. Нашо там ті ремонти мобілок чи прикраси-біжутерія?! Автостанція повинна бути автостанцією, а зал очікувань - дійсно залом очікувань, а не якеюсь совдеповською пародією на універмаг
Відповісти
РЕЙДЕРСТВО ЛУЦЬКОГО АВТОВОКЗАЛУ
Офіційна заява ПрАТ «ВОПАС» щодо подій 17.07.2018 року на території Автовокзалу №1 м. Луцьк
17 липня 2018 року близько 02.40 год. на територію автовокзалу № 1 м.Луцьк увірвались невідомі молоді чоловіки, які самовільно зірвавши замок в’їздних воріт запустили техніку (вантажні автомобілі, крани), після чого на територію заїхав службовий автомобіль Муніципальної варти Луцької міської ради.
Використовуючи незаконні рішення про демонтаж, що прийняті виконавчим комітетом Луцької міської ради у 2016 році відносно розміщених тимчасових споруд на комунальній землі по вул. Конякіна, 39 в м.Луцьку невідомими особами було пошкоджено та викрадено наше майно, що розміщене на території Автовокзалу №1 м. Луцька, що розміщений на земельній ділянці державної форми власності та закріплений за постійним землекористувачем ПрАТ «Волинське обласне підприємство автобусних станцій».
Про факти грабежу, крадіжок, зловживання службовим становищем, перешкоджання нашій господарській діяльності невідомими особами, серед яких були працівники Муніципальної варти ЛМР, та діями яких керував підприємець Герун Юрій Євгенійович ПрАТ «ВОПАС» та підприємцями-власниками демонтованих кіосків було повідомлено патрульну поліцію м. Луцька, співробітники якої прибули за викликом 102.
При цьому підприємець Герун Ю.Є. використовував надані створені в результаті службового недбальства земельні документи ГУ Держгеокадстру у Волинській області, щодо віднесення землі під автовокзалом до комунальної власності та наявності у нього речових прав на землю.
Надані коментарі пресі Сиротинською Ю.Я. про безконфліктність ситуації не відповідають дійсності, при чому остання здійснювала психологічний тиск на підприємців власників демонтованих кіосків шляхом використання електрошокера.
ПрАТ «ВОПАС» та підприємці – власниками демонтованих торгових кіосків з проханням вжити заходів до припинення рейдерського захвату земельної ділянки державної форми власності та ущемлення законних прав, як підприємців, в тому числі на належне досудове розслідування злочинних діянь, що мали місце 17.07.2018 року в м. Луцьк на території АС №1 звернулися до голови Волинської ОДА Савченка О.І., прокурора Волинської області Киричука М. та інших органів.https://www.facebook.com/prat.vopas/
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні