--> З дощем та посмішками: як на Світязі відгуляли фестиваль пончиків. ФОТОРЕПОРТАЖ | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

З дощем та посмішками: як на Світязі відгуляли фестиваль пончиків. ФОТОРЕПОРТАЖ

1
-4
З дощем та посмішками: як на Світязі відгуляли фестиваль пончиків. ФОТОРЕПОРТАЖ
На Волині відбувся перший фестиваль пончиків. Півтисячі гостей смакували світязькими пампухами та попри негоду брали участь в різноманітних конкурсах та розвагах.

Захід відбувся у п’ятницю, 13 липня, на центральному пляжі села Світязь Шацького району.

Перед початком офіційної частини до озера на велосипедах приїхало близько сотні шацьких господинь. Кожна привезла свій пампух, приготовлений за власним оригінальним рецептом. Жінки зізнаються, що в день продають 100-150 пончиків, а окрім традиційного світязького делікатесу, на продаж готують чебуреки, сосиски в тісті та біляші.

Не дочекавшись старту фестивалю, відпочивальники за лічені хвилини розкупили усі запаси пончисток. Найбільше їм смакували пампухи із чорницею, абрикосом та маком. Традиційно світязький пончик посипали цукровою пудрою, а пампухи з вишнею мастили шоколадом.

Після офіційного відкриття стартували розваги. Так, дві господині продемонстрували технологію приготування світязьких делікатесів, а опісля відбувся конкурс на швидкісне поїдання цих смаколиків.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Пончики з самогонкою, або Секрет світязького делікатесу

Також під час фестивалю обрали найсмачніший пончик. Переможницею конкурсу стала світязька господині Любов Чак, яка виграла 25 кілограмів борошна.

Протягом дійства виступило чимало місцевих вокальних гуртів, а драйвом наповнили фестиваль учасники гурту «ФлайzZzа».

ФОТО: Анастасія КАЧИНА


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я вам такєх пампух по 4грєвні напечу хоч тисячу штук-приїжджєйте і давайте гроши
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні