Волинська облспоживспілка судиться за «Варшавку» з Луцькрадою

2
4
Волинська облспоживспілка судиться за «Варшавку» з Луцькрадою
Волинська облспоживспілка оскаржує в суді рішення Луцької міськради про дострокове розірвання договору оренди землі під ринком «Завокзальний».

Ще в 2009 році міська рада уклала з облспоживспілкою договір оренди на земельну ділянку площею 3,5 гектара під ринком на вулиці Карпенка-Карого, 1 у Луцьку. А в 2011 році продовжила його ще на 22 роки – до 2033 року.

Утім нинішні депутати вирішили не чекати до 2033 року, а розірвали з облспоживспілкою договір оренди вже – в односторонньому порядку.

Представники споживспілки вважають таке рішення незаконним. Саме тому вирішили оскаржити його в суді.

27 червня Господарський суд Волинської області поновив провадження за позовом облспоживспілки, яке тимчасово було призупинене.

Причиною призупинення розгляду справи стало прохання облспоживспілки про відвід судді Інни Якушевої через сумнів у її неупередженості.

На думку представника облспоживспілки, Якушева безпідставно відмовила їм у забезпеченні позову і ще й порушила строки розгляду.

Утім суд вирішив, що сумніви облспоживспілки є безпідставними і дозволив судді Якушевій надалі розглядати цю справу.

Цікаво, що 14 червня суд частково задовольнив заяву облспоживспілки про забезпечення позову. Зокрема, заборонив міськраді відчужувати чи передавати у користування будь-кому землю під варшавським ринком.

А також заборонив реєструвати в Держреєстрі речових прав на нерухоме майно право постійного користування на земельну ділянку за КП «Луцькі ринки».

Проте того ж дня, випередивши ухвалу суду, за комунальним підприємством «Луцькі ринки» у реєстрі речових прав затвердили право постійного користування.

Після цього облспоживспілка намагалася замінити попередній захід забезпечення позову на інший, проте суддя Якушева, як вже було сказано раніше, відмовила.

Про те, чому луцька влада відбирає у приватних підприємців ринки і що планує з ними робити - дивіться у журналістському розслідуванні «Розбазарювання по-луцьки».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Облспоживспілка?що за назви там чп своєрідного комсомльського керівника в.горгута. Це можна зареєструвати як спілка майбутніх космонавтів Лцька,чи союз трудящих та їх попечітелів ...модна гібридна тєма розвивається тою спілкою вже років десчть.навичкі певні пригодились..
Відповісти
Люди,чому мовчимо,невже ви думаєте ,що,,заєць" і К0 заходять ,щобзробити черговий захват ласих шматків землі де можна відмити брудні гроші з офшорів ,на старому ринку якісь люди ,що називають себе працівниками кп луцькі ринки з коліна нав' язують підприємцям договори , хто не бере -- лякають ,, дивіться щоб не було пізно".ЦЕ НОРМАЛЬНО??? ЧИ У ЛУЦЬКУ ДІЮТЬ ЗАКОНИ 90 -ТИХ???
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні